Zrenjanin - grad otvorenog srca: gradski čelnici ukrašavali jelku s najmlađima

Najmlađi Zrenjaninci danas su, na Trgu slobode, napravili najbolji uvod u novogodišnje veselje, a u tome su im pomagali Deda Mrazevi, klovnovi, animatori, muzičari... Uprkos temperaturi ispod nule, mnogi naši sugrađani odlučili su da sunčan dan provedu u centru grada i svojoj deci omoguće lepo druženje i zabavu u poslednjem danu 2016. godine. 
 
 
 
Organizatori programa – Grad Zrenjanin, Kulturni centar grada i Turistička organizacija grada, zajedno sa kompanijom „Gomeks“, koja je obezbedila novogodišnje paketiće za decu – potrudili su se da pripreme sadržajan program tokom kog su nastupili hor SuperNova plus bend, Haos animatori iz Novog Sada, a odigrana je i pozorišna predstava Centra za kreativno odrastanje CEKOM iz Zrenjanina – „U potrazi za Deda Mrazom“. Deda Mrazevi su kružili trgom u dva fijakera, iz kojih su delili deci paketiće, a fijakerima su se potom vozili i mališani. Mnogi od njih poželeli su i „novogodišnje šminkanje“ i ukrašavanje lica, što im je takođe danas  omogućeno.    
 
 
 
Novogodišnju jelku zajedno su ukrašavala deca i gradski čelnici koji su danas prisustvovali programu na Trgu slobode – gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. 
 
Gardonačelnik je podsetio da se manifestacija „Grad otvorenog srca“ organizuje ove godine četvrti put, tako da je već postala lepa tradicija.
- Pripremili smo danas bogat program, siguran sam da su zadovoljna i deca i njihovi roditelji, a nakon dečjeg sledi i večernji program, sve do prvih jutarnjih časova. Zadovoljan sam kad vidim koliko je dece danas na našem lepom trgu, i kako se zabavljaju – prokomentarisao je Janjić današnju manifestaciju i iskoristio priliku da još jednom sumira odlazeću godinu i uputi Zrenjanincima želje za narednu.
- Više puta sam ponovio da je 2016. bila uspešna godina za grad, da je realizovano puno infrastrukturnih radova, nekoliko značajnih investicija, dobrih manifestacija, i pre svega, da smo imali podršku Vlade Srbije za konačno rešavanje problema pijaće vode u gradu Zrenjaninu. Svim Zrenjanincima želim, pre svega, dobro zdravlje i ličnu sreću i da naredne godine žive u još boljem Zrenjaninu – poručio je Čedomir Janjić. 
 
 
 
I da sve danas na Trgu slobode prođe u dobrom i prazničnom raspoloženju, pobrinuli su se brojni Deda Mrazevi. Jedan od njih želeo je i posebno da se obrati javnosti:
 
- Poruka uvek ima skrivenih i neskrivenih. Najneskrivenije poruke su da budete zdravi i pravi, da budete veseli i razigrani, da bude hrane, pića, para, da bude braće i sestara. To su prve i najveće poruke koje bih voleo da kažem svima, a pre svega deci. Druga stvar, da se što više uči i što više radi, jer ako učimo, možemo više da razumemo, a što više razumemo, možemo više da volimo, jer ljudi ne mogu da vole ono što ne razumeju – kazao je Deda Mraz i prokomentarisao da u početku „nije baš razumeo“ velike jelke koje su postavljene na Trgu slobode u njegovu čast, ali da je sada to već drugačija priča. 
 
Večerašnji deo programa, na istoj bini na Trgu slobode, počinje nastupom zrenjaninske grupe „Plus old hits“ u 22.30 časova, a sat kasnije na scenu stupa „ABBA ril tribjut bend“, koji će sa svojim sugrađanima dočekati Novu 2017. godinu pod vedrim nebom. U ponoć je predviđen vatromet.