Na Trgu slobode svečano dočekana Srpska Nova godina (10 fotografija)

Uz zvuke nekoliko tamburaških orkestara, trubače i vatromet u ponoć, na Trgu slobode u Zrenjaninu sinoć je svečano dočekana Nova godina po Julijanskom kalendaru – srpska Nova godina. Uprkos ne baš prijatnim vremenskim uslovima, prvo hladnoj košavi, a potom pred ponoć i kiši, oni koji su došli na trg družili su se u dobrom raspoloženju i uživali u nastupima svih orkestara koji su i najavljeni – tamburaških orkestara „Melem“ iz Melenaca, „Obzorja na Tisi“ iz Novog Bečeja, „Veseli tamburaši“ iz Novog Miloševa, „Još ovu noć“ iz Novog Sada, zrenjaninskog vokalno-instrumentalnog sastava „Švarc“ i trubača Miroslava Stankovića, koji su Zrenjanince uveli u Novu godinu po tradicionalnom kalendaru. 
 
 
 
 
 
 
Istovremeno, u kućicama postavljenim na trgu, posetiocima su deljeni kuvano vino, čaj i medenjaci, kojih je bilo u dovoljnim količinama da bar malo zagreju, a koje su obezbedili organizatori sinoćnjeg programa – Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada. 
 
 
 
 
 
 
Doček Nove godine organizovan je i u više zrenjaninskih ugostiteljskih objekata, gde je takođe vladala vesela i praznična atmosfera, uz dobru muziku i punu trpezu