Janjić i Vučurević: popis nelegalnih objekata biće završen u predviđenom roku

U okviru redovne posete jedinicama lokalnih samouprava, nova načelnica Srednjobanatskog upravnog Okruga Snežana Vučurević, sa saradnicima, održala je radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, tokom kog je predstavljena dinamika popisa nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji grada. Sastanku su, u ime Grada Zrenjanina, prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin i Željka Milošević, kao i načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić.
 
 
 
Na teritoriji grada Zrenjanina popisana su do sada 7.152 takva objekta, a u narednih deset dana očekuje se da popisom bude obuhvaćeno još oko 5.000 objekata.
 
"U skladu sa Odlukom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovode se aktivnosti popisa, dvadeset dve komisije aktivno su na terenu na teritoriji Grada Zrenjanina, i do desetog marta, kada je rok za završetak popisa, posao će biti obavljen. Na osnovu dosadašnjeg popisa, pretpostavke su da će ukupan broj preći 12.000 bespravno izgrađenih objekata", istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nakon današnjeg sastanka.
 
 
Tokom 2016. godine popis objekata je vršio mali broj komisija, zbog nedovoljnog broja zaposlenih, odnosno nedostajućeg stručnog kadra. Broj popisanih objekata je znatno uvećan nakon angažovanja radnika na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.
 
Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević kazala je da je u proteklih petnaest dana razgovarala s čelnicima opština Sečanj, Nova Crnja i Žitište.
"Nakon posete gradu Zrenjaninu odlazimo u opštinu Novi Bečej, kako bi se u neposrednom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava upoznali sa situacijom na terenu. U toku je primena Zakona o ozakonjenju, i opštine pokazuju visok nivo svesti o značaju sprovođenja postupka popisa nelegalno izgrađenih objekata, te u skladu sa tim se očekuje da će popis biti završen u predviđenom roku", naglasila je načelnica Okruga.
 
Prema podacima sa terena koji stižu svake nedelje, u Srednjem Banatu se očekuje popis još 20.000 nelegalno izgrađenih objekata.