Potpisan ugovor o izgradnji još dve kružne raskrsnice u gradu i najavljena rekonstrukcija puta do Žabaljske raskrsnice

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i izvršni direktor JP “Putevi Srbije” - sektora za održavanje javnih puteva Zoran Stanisavljević potpisali su danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće Ugovor o izgradnji dve kružne raskrsnice u našem gradu. 

 

  

 

Tom prilikom bilo je reči i o ulaganjima u mrežu državnih puteva tokom 2017. godine na teritoriji grada Zrenjanina i najavljena je rekonstrukcija puta Zrenjanin - Novi Sad, u delu od Žabaljske raskrnice do Zrenjanina. 

Gradonačelnik Janjić je precizirao da je reč o izgradnji kružne raskrnice državnog puta B reda 13, sa obilaznicom oko Zrenjanina, i ulicama Pere Dobrinovića i Baranjskom kod glavne autobuske stanice u Zrenjaninu. 

 

 

- Više puta sam ponavljao da je 2016. godina bila uspešna godina što se tiče ulaganja u infratsrukturu i više puta sam govorio kolika je kilometraža lokalnih puteva koje smo izgradili i rekonstruisali, kao i biciklističkih staza, i da će biti teško ponoviti tu 2016. godinu. Međutim, imamo ambiciozne projekte i za ovu godinu. Veoma sam zadovoljan što smo naišli na razumevanje u “Putevima Srbije” i što ćemo zajednički, uz njihova velika ulaganja, raditi značajne projekte za naš grad - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je ukazao da će izgradnja obilaznice na Beogradskom putu imati dodatni značaj, jer će njome biti povezan krak već izgrađene obilaznice oko Zrenjanina, ali i što će to biti i novi ulaz u industrijsku zonu.

- Ta zona je dobro opremljena., a nadam se da će imati i nekoliko novih stanovnika ove godine, a nedostaje nam pravi prilaz i ovo je način da je otvorimo i sa druge strane. Koliko su se dobro pokazale kružne raskrsnice svi smo svedoci, svakodnevno, kod "Avale", a sigurno jedna od velikih raskrsnica u gradu jeste i ta kod autobuske stanice, tako da ćemo zajedničkim snagama i tamo rešiti sadašnje probleme u saobraćaju - rekao je još gradonačelnik, navodeći da će pored toga biti još ulaganja od strane JP "Putevi Srbije".

 

 

- I ova, 2017. godina biće godina velikih infrastrukturnih radova u našem gradu - poručio je on.

Zoran Stanisavljević je rekao da će pored toga biti radova i na redovnom održavanju puteva u našem gradu i da je za sve poslove u Zrenjaninu izdvojeno ukupno 488,6 miliona dinara, od čega je 462,1 milion dinara izdvojilio preduzeće JP “Putevi Srbije”, a Grad Zrenjanin 26,5 miliona dinara.

Kako je naveo, za pojačano održavanje državnog puta , od Žabaljske raskrsnice do Zrenjanina, JP “Putevi Srbije” obezbedili su 265 miliona dinara.

 

 

Istakao je da je u planu za ovu godinu i završetak rekonstrukcije puta Zrenjanin - Kikinda, za šta je javna nabavka u toku, a vrednost projekta 72 miliona dinara.

- Preostalo je još oko 3,5 kilometra rehabilitacije tog puta. Javne nabavke su u toku i do početka građevinske sezone mislim da će većina tih javnih nabavki i biti završena, te ćemo moći uvesti izvođača radova u posao. Do kraja godine plan je da se svi ovi projekti završe - rekao je Stanisavljević.

I on je ukazao da će po obavljenom poslu građani osetiti kvalitet i bolje puteve u ovom delu Srbije.