Gradonačelnik najoštrije osudio jutrošnji incident

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa zrenjaninskim Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su B. K. (29), osumnjičenog da je jutros, oko 5.20 časova, bacio ručnu bombu na ulazna vrata Gradske kuće u Zrenjaninu. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, B. K. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
U tom incidentu nije bilo povređenih, a usled snažne detonacije oštećena su ulazna vrata Gradske kuće i razbijeno je staklo. Motivi tog napada nisu poznati. 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najoštrije je osudio incident, uz očekivanje da će nadležni organi, Tužilaštvo i Policijska uprava, u što kraćem roku rasvetliti sve detalje i izneti zaključke o tom nemilom događaju.
„Kao gradonačelnik, i u svoje lično ime, najoštrije osuđujem svaki vid ovakvog ponašanja, a naročito u dane kada hrišćani slave najveći praznik. Zrenjanin je jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji. Uvek smo davali svoj maksimum da tako bude i da se svi naši sugrađani u svom gradu osećaju sigurno. Razočaran sam i kao čovek, ali verujem da će ovaj slučaj ostati usamljen. Verujem da će počinioci u skladu s zakonom odgovarati za počinjeno delo“, izjavio je gradonačelnik, a izjavu je preneo RTV „Santos“.