Obeležen dan studenata, 4. april

Dan studenata Beogradskog univerziteta, 4. april, obeležavaju svi studenti u Srbiji, a tradicionalno ga proslavljaju i studenti u Zrenjaninu. Taj datum ustanovljen je u znak sećanja na studentske proteste 1936. godine kada je u sukobu sudenata i pripadnika profašističke "Organizacije nacionalnih studenata" poginuo Žarko Marinović, student Pravnog fakulteta u Beogradu. Počev od 1955. godine, taj dan se slavi kao dan studenata Beogradskog univerziteta.
 
 
Poseban program povodom Dana studenata već punih 15 godina priprema se i organizuje u zrenjaninskom studentskom domu "Mihajlo Predić - dr Miša". Tako je bilo i juče, nije ni ovoga puta izostala modna revija, a održano je i takmičenje u karaokama i rok koncert, kao i završnica sportskih takmičenja. 
 
 
 
Upravnica doma Tanja Dulović, u ulozi domaćina, rekla je da su studenti i ovoga puta preuzeli najveći teret organizacije, ali da ne izostaje ni pomoć grada, čiji su predstavnici juče bili gosti na proslavi. Podsetila je da je zrenjaninski dom druge kategorije i da u 67 smeštajnih jedinica ima 208 mesta, za koje je redovno vlada znatno veće interesovanje. Studenti koji u njemu žive su sa teritorije Vojvodine i Srbije, a pohađaju nastavu na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.
 
Proslavi u dvorištu studentskog doma prisustvovali su načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnici gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i Željka Milošević, član Gradskog veća Slaviša Vlačić, dekanka Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” Dragica Radosav sa saradnicima i druge zvanice.
 
 
 
Studenti tekstilnog odseka TF “Mihajlo Pupin” priredili su zapaženu modnu reviju, tokom koje je publika mogla da uživa u kreacijama samih studenata, kao i modelima iz kolekcija Ružice Popov i Nevene Igić.