Predstavljeni programi podrške MMSP Razvojne agencije Srbije

Grad Zrenjanin, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” i Regionalna privredna komora Zrenjanin organizovali su danas u Gradskoj kući prezentaciju programa podrške Razvojne agencije Srbije (RAS) namenjenu mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima. U ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika prisutne je pozdravila pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević, istakavši da Grad daje podršku u realizaciji tih programa i nudi mogućnost komunikacije i povezivanja sa Razvojnom agencijom Srbije, odnosno Regionalnim centrom “Banat”.
  
 
Prisutnima se obratio i Radomir Topalov iz RCR “Banat”:
“Cilj današnje prezentacije je da se poveća učešće privrednika iz Grada Zrenjanina, odnosno sa teritorije Banata u svim tim programima Razvojne agencije Srbije. Ti povoljni programi daju mogućnost za finansiranje specifičnih poslovnih aktivnosti, a posebno su povoljni za početnike jer nude bespovratna sredstva u iznosu čak i do 70%”, kazao je on.
 
 
Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je kampanju “Kreiraj život”, a ista podrazumeva realizaciju programa podrške namenjenih mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima. Kroz aktuelne programe u 2017. godini biće dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje aktivnosti i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije. Programi su namenjeni za započinjanje poslovanja, unapređenje konkurentnosti, unapređenje ekonomskog razvoja, inovacije, nastup na stranim tržištima i promociju izvoza. Sloganom “Kreiraj život“, šalje se poruka preduzetnicima da su oni ključni donosioci odluka u svom životu i da donošenjem pravovremenih odluka mogu da kreiraju život po svojoj meri.
 

Za sve detaljnije informacije koje se tiču ove kampanje i pojedinačnih programa, zainteresovani se mogu obratiti Regionalnom centru za društveno-ekonomski razvoj “Banat” na broj telefona: 023/510-567 ili na e-mail: privreda@rcrbanat.rs, a mogu se informisati i na sajtu Razvojne agencije Srbije: www.ras.gov.rs