Održana 11. ''Banatska priča'' (15 fotografija)

Jedanaesti po redu Etno festival "Banatska priča“, uz bogat kulturno-umetnički program i brojne izlagače, održan je u subotu u naselju “Bagljaš”, a u organizaciji Mesne zajednice "Veljko Vlahović“ i Udruženja građana "Asocijacija za razvoj Bagljaša“.
 
 
 
 
 
Festival je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.
- Po jedanaesti put pričamo Banatsku priču, a ona iz godinu u godinu ima sve veći broj izlagača i veću posećenost i daje zadatak svim mesnim zajednicama, a i gradu, kako treba da se organizuju dobre manifestacije. Najveća blagodet ove manifestacije jeste to što su ovde prisutne sve mesne zajednice, što se ljudi druže, i što na licu mesta od građana čujemo šta je još potrebno da se uradi kako bi život naših sugrađana kako ovde na Bagljašu tako i na celoj teritoriji Grada Zrenjanina bio kvalitetniji i bolji - rekao je Radišić.
 
 
 
 
 
Marija Janković, sekretar Mesne zajednice “Veljko Vlahović” i članica "Asocijacije za razvoj Bagljaša“ kazala je da je ovogodišnji festival okupio rekordan broj izlagača, njih 120, ali i rekordan broj dece.
- Danas su ovde prikazani i raznovrsni zanati i nadam se da smo uspeli u svom nastojanju da očuvamo banatsku tradiciju i običaje - rekla je ona, poželevši svima lep provod na ovoj manifestaciji.  
 
 
 
 
 
Generalni pokrovitelj ovog događaja je, kao i prethodnih, je zrenjaninska kompanija “Gomeks”, u čije je ime učesnike i posetioce festivala pozdravio marketing menadžer Nedeljko Golušin.