Počeli "Vaznesenjski dani" na Bagljašu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je danas, sa svojim saradnicima, Svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju je u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u naselju Bagljaš, služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor, a zatim i svečanoj sednici mesnih zajednica "Veljko Vlahović" i "Sonja Marinković".
 
 
 
 
Time je, praktično, počela manifestacija "Vaznesenjski dani", u sklopu koje će u subotu biti održan i tradicionalni etno-festival "Banatska priča".
 
 
 
 
Ovogodišnji kum slave je pomoćnik gradonačelnika i član Saveta “Sonje Marinković” Simo Salapura.
- Izuzetna mi je čast da budem ovogodišnji kum slave i ovom prilikom čestitam praznik svm stanovnicima Bagljaša. Zadovoljan sam što se naš hram svake godine sve više bliži svom finalnom izgledu i završetku, a zadovoljan sam i što ćemo biti u prilici da dodelimo priznanja zaslužnima za razvoj ovog dela grada - rekao je Salapura, navodeći da će u sklopu programa manifestacije večeras biti održan i Vaznesenjski koncert. 
 
 
 
 
Čestitajući svim stanovnicima naselja "Bagljaš" srećnu slavu, Episkop banatski Nikanor rekao je, između ostalog, da je u ovim vremenima potrbno obratiti se bogu, ali i tradiciji i precima.
U prostorijama mesnih zajednica osveštan je i rezan slavski kolač i održana je zajednička Svečana sednica saveta koju je otvorila Svetlana Grujić.
 
 
Simo Salapura i Oliver Mitrović su, u ime oba saveta, uručili Vaznesenjska priznanja Episkopu Nikanoru, novinaru i književniku Zoranu Slavniću i Asocijaciji za razvoj Mesne zajednice “Veljko Vlahović”, u čije je ime priznanje primila Marija Janković.