Rekonstrukcija ulice Cara Dušana posle 33 godine

Gradonačelnik Zrenjanjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac obišli su radove na rehabilitaciji kolovoza u ulici Cara Dušana. Ukupna dužina deonice koja će se raditi je 1.544 metra. Pored radova na kolovozu, vršiće se i popravka ivičnjaka, kao i nivelacija slivnika i šahtova.
 
 
Ističući značaj radova, gradonačelnik Čedomir Janjić je ovom prilikom naglasio:
“Svedoci smo otežanog saobraćaja u jednoj od najfrekventnijih ulica u gradu, nakon uređenih pešačkih staza i rekonstrukcije biciklističke staze, krenuli su radovi na rekonstrukciji kolovoza. Rok za završetak radova je 1. jul, ističem da se radi o zahtevnom poslu, a on podrazumeva i nivelaciju šahtova koji su predstavljali jedan od gorućih problema u ulici Cara Dušana”, istakao je gradonačelnik.
 
 
Vrednost radova je 40 miliona dinara, a sredstva za ovu namenu izdvojena su iz gradskog budžeta, dok je izvođač radova firma “Put invest”.
Radovi na kolovozu u ulici Cara Dušana su od velikog značaja za stanovnike tog dela grada.
“Izražavam veliko zadovoljstvo što se nakon 33 godine vrši rekonstrukcija puta u ulici Cara Dušana, kao jedne od najdužih ulica u gradu sa možda i najfrekventnijim saobraćajem. Vozaci su imali ozbiljnih problema ali to će za nesto više od mesec dana biti rešeno. Mesna zajednica Gradnulica je obezbedila projektno tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju puta, a zahvaljujući gradonačelniku Čedomiru Janjiću i gradskoj upravi, obezbeđena su sredstva i radovi se odvijaju nesmetano”, istakao je Siniša Vukić, predsednik Saveta MZ Gradnulica.
Radovi će se odvijati parcijalno u tri faze,prva faza odnosno deonica koja se radi počinje od magistrale  i završava se kod Ulice Todora Manojlovića. U drugoj fazi revitalizovaće se kolovoz od Ulice Todora Manojlovića do ulice Manastirska, a u trećoj od Manastirske do raskrsnice ulica Žarka Turinskog i Resavske.
 
 
Pored gradonačelnika i njegovog zamenika radove su danas obišli i pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin, Simo Salapura, Željka Milošević, Duško Radišić, kao i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, zamenica predsednika Skupštine Ljuba Travica, kao i načelnik odeljenja za privredu Goran Kravarušić.