Basket "3 na 3" na Trgu slobode

U Multimedijalnoj sali Gradse kuće održana je pres konferencija na kojoj je najavljen finalni turnir u basketu "3 na 3" za Vojvodinu, koji će se održati 5. Avgusta na Trgu slobode  i škole košarke KK "Crvena Zvezda" za decu uzrasta od 7 do 14 godina, koja će biti odrđana istog dana u Aviv parku.
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura ovom prilikom je istakao da je organizovanje ovog sportskog događaja još jedna potvrda da je Zrenjanin grad sporta.
 
 
"Naš grad je grad košarke, početkom godine bili smo domaćini velikog Međunarodnog turnira, a očekuje se da Zrenjanin bude domaćin jedne grupe Evropskog prvenstva za košarkašice. Ovih dana i više je nego aktuelna priča o košarci, u saradnji sa Okružnim košarkaškim savezom, Aviv parkom očekuju nas dve manifestacije, u popularnom Avivu biće organizovana besplatna škola košarke za decu uzrasta od 7 do 14 godina, što je potvrda o sprovođenju programa razvoja školskog sporta.
 
Na Trgu slobode već drugu godinu za redom održaće se finalni turnir prvenstva Vojvodine "3 na 3", gde ćemo okupiti veliki broj naših sportista, sportskih radnika, predstavnici sportskih organizacija i svi ćemo biti deo jednog lepog događaja kojim na najbolji način promovišemo naš grad."
 
 
Turnir organizuje Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i Srednjobanatski okružni Košarkaški savez Zrenjnain, na samom turniru će učestvovati 12 ekipa koje su stekle pravo plasmana na ovaj finalni turnir, turnir počinje na Trgu slobode 5. Avgusta u 16 časova, rekao je Dejan Dimitrijević, predsednik Srednjobanatskog okružnog Košarkaškog saveza Zrenjanin.
 
Javni čas škole košarke održaće se u Aviv pakru 5. Avgusta od 16-20 časova, istakla je u ime kompanije Aviv Danka Gladović.
 
Inače basket "3 na 3" je sport čija popularnost raste iz dana u dan i koji preti da će u nekoj skorijoj budućnosti stati rame uz rame sa košarkom, ali za razliku od košarke koja se igra u zatvorenom, basket "3 na 3" se igra na otvorenom i to na specijalnom mobilnom retenu koja se postavlja u atraktivnim delovima grada u kojima se i organizuje.