Gradonačelnik posetio trojke u Čenti: aktivna populaciona politika Grada

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, pomoćnikom Draganom Ćapinom i članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem, kao i predsednikom Saveta MZ “Čenta” Stevicom Štetinom, posetio je danas porodicu Stajić u Čenti, koja je januara ove godine dobila trojke, i uručio im prigodne poklone - pakete pelena i hrane za bebe, kao i vaučere za kupovinu neophodnih sredstava u zrenjaninskoj apoteci. Nakon što su trojke 19. septembra prošle godine rođene u Orlovatu, potom i u Botošu, sada su tu sreću imali i Roksanda i Milan Stajić, koji su dobili dve devojčice i dečaka: Lenku, Anđelu i Stefana. 
 
 
 
Najavljujući uskoro i posetu trojkama u Botošu, gradonačelnik Janjić je podsetio na mere populacione politike koje sprovodi Grad Zrenjanin i rekao da je velika sreća za porodicu, ali i za čitav grad, kada se rađaju trojke. 
“Grad izdvaja ne mala sredstva za populacionu politiku, podsetiću da svako prvorođeno dete na teritoriji našeg grada dobija po 50 hiljada dinara, drugo i treće po 35 hiljada, pakete u našoj apotekarskoj ustanovi i imamo poseban program za vantelesnu oplodnju. Nećemo na tome stati, pokušaćemo da takav nivo održimo i narednih godina, ali izađemo i sa nekim novim projektima”, istakao je gradonačelnik danas u Čenti. 
 
 
 
Roditelji čenćanskih trojki bave se zemljoradnjom, a u čuvanju Lenke, Anđele i Stefana aktivno su se uključili babe, dede, pa i komšinica penzionerka koja sa zadovoljstvom pomaže porodici Stajić. Srećna majka Roksanda kaže da ih je “sam Bog obradovao” i doneo veliku radost u kuću, nakon osam godina borbe i pokušaja da ostane u drugom stanju.
 
 
“Moram ovom prilikom i da se zahvalim na podršci Gradu Zrenjaninu, kao i doktorki Kopitović, doktoru Milatoviću i celom timu ljudi iz novosadske klinike “Ferona” koji su nas bodrili da ne odustajemo. Sada nam je svaka pomoć dobrodošla, pa nam tako i ova od grada puno znači, najpotrebnije su upravo pelene i hrana”, ističe Roksanda Stajić i dodaje da bebe imaju svaka svoj karakter i da se već može naslutiti kakve će biti.