Turistički moto reli kroz Srbiju stigao do Zrenjanina (10 fotografija)

Četrnaesti turistički moto reli kroz Srbiju, u organizaciji Moto asocijacije Srbije, koji je startovao 23. jula iz Paraćina, stigao je danas u Zrenjanin. Nakon što se više od stotinu motociklista iz Srbije i zemalja regiona okupilo na Trgu slobode, ispred Gradske kuće, predahnuli su u Gradskoj bašti, gde im je priređen doček od strane čelnika Grada Zrenjanina. Pozdravio ih je gradonačelnik Čedomir Janjić, a prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
 
 
 
 
Tehnički organizator okupljanja popularnih „bajkera“ u Zrenjaninu je moto klub „Road Flayers“ iz Mužlje, čiji predsednik Jožef Takač ističe da je cilj ovakvih skupova, pre svega, druženje, ali se kroz organizovanu vožnju doprinosi i edukaciji u saobraćaju.
„Mi smo četvrti ili peti put domaćini ovog relija i kada su motociklisti blizu našeg grada uvek se ponudimo da ih ugostimo. Naš klub postoji dvadeset godina, ove godine proslavljamo taj jubilej i ovaj skup Moto asocijacije Srbije, čiji smo član, deo je te proslave, a centralnu manifestaciju ćemo organizovati od 17. do 19. avgusta“, kaže Takač.
 
 
 
 
Moto asocijacija Srbije broji 38 klubova, a njen predsednik Milenko Kolibar – Krkelja ističe da Zrenjanin ima bogatu tradiciju motociklizma i nekoliko aktivnih klubova, te je s puno razloga odabran za jednog od gradova domaćina ovogodišnjeg relija kroz Srbiju.
„Krenuli smo u nedelju iz Paraćina, obišli smo Aleksandrovac, Petrovac na Mlavi, Kulu, gde su sve naši klubovi, baš kao i Zrenjaninci, koji su jako dobri domaćini i ko ovde jednom dođe uvek se vraća, a reli završavamo 30. jula u Beloj Crkvi“, objašnjava Kolibar i dodaje da je trasa 14. moto relija duga oko hiljadu kilometara, da je nastariji učesnik rođen 1946. godine, a najmlađa učesnica ima 14 godina.
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, i sam prisutan u auto-moto sportu, poručuje da su i ovakvi skupovi prilika da grad pokaže gostoprimstvo i promoviše svoje turističke potencijale.
„Na različite načine pokušavamo da promovišemo Zrenjanin kao lep grad, koji treba posetiti i nisu samo velike manifestacije, kao što su „Dani piva“, prilika za to, gosti nam dolaze cele godine. Siguran sam da je i ovo dobra promocija grada, pošto u karavanu učestvuju motociklisti iz cele Srbije, ali i van granica naše zemlje. Pomoći ćemo i organizaciju centralne proslave našeg moto kluba iz Mužlje“, kazao je gradonačelnik i najavio još jedan značajan auto-moto događaj u Zrenjaninu.
 
„Organizovaćemo veliku moto trku, koja će se bodovati za prvenstvo Srbije i ona će biti održana 15. septembra“.