Prijem za paraolimpijce, osvajače tri medalje

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin upriličili su danas u Gradskoj kući prijem za stonotenisere Gorana Perlića, Milana Zelena i Borisa Stoiljkovića, osvajače bronzanih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za paraolimpijce u Sloveniji kao i za njihovog trenera Slađanu Krsmanović.

 

 

Gradonačelnik je, čestitajući im, rekao da je to zaista sjajna vest i veliki uspeh za Srbiju.

- Od ukupno šest osvojenih medalja, tri je u Zrenjaninu, što je ponos svakog Zrenjaninca. Moram reći da sam i ja veoma ponosan što smo bar malo zaslužni za bolje uslove treniranja naših takmičara - rekao je gradonačelnik.

 

 

 

On je ukazao da Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva za sport, a da deo pripada i ovim takmičarima, kao i strelcima koji, kako je naveo, ostvaruju fantastične rezultate.

- Nastavićemo u tom pravcu, a pokušaćemo da im popravimo uslove za treniranje i da unapredimo njihov trenažni proces - dodao je gradonačelnik Janjić.

 

 

 

Govoreći o takmičenju Perlić je kazao da je uspeh neočekivan i veliki, ali da iza toga stoji veliki rad i odricanje.

- Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu, gradonačelniku i ljudima koji vode ovaj grad i koji su godinama podržavali i cenili ono što mi radimo, tako da je taj rezultat morao doći, kad - tad. Nadamo se još boljoj saradnji u budućem preriodu i još boljim rezultatima i uspehu - rekao je Perlić.

 

 

Ukazao je da se do sada nije dogodilo da tri paraolimpijca osvoje i u naš grad donesu tri medalje.

- Ovo je za nas ipak istorijski poduhvat, a tome je doprineo zajednički rad i zato se svima zahvaljujem - poručio je Goran Perlić.