Živković i Burkanovićeva potvrdili primat na 2. Zrenjaninskom polumaratonu (12 fotografija)

Nenad Živković iz Kruševca i Aleksandra Burkanović iz Novog Sada, pobednici prošlogodišnjeg premijernog, potvrdili su primat i na današnjoj trci, drugom „Zrenjaninskom polumaratonu“, održanom u prepodnevnim časovima na Trgu slobode i gradskim ulicama. Živković je pobedio u vremenu 1.15.00, što je za 59 sekundi bolje vreme nego prošle godine, a za njim su kroz cilj na stazi dužine 21,120 kilometara prošli Ivan Miškeljin  iz Beograda i Zoran Radičev iz Apatina.
 
 
 
 
Trku je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji se potom priključio polumaratoncima i na stazi pojavio sa zamenikom Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomirom Stanisavljevim i odbornikom Skupštine grada Zrenjanina, Draganom Petrinom. Organizovano je na „Zrenjaninskom polumaratonu“ nastupila i ekipa Zrenjaninskog garnizona, predvođena komandantom, pukovnikom Živicom Ognjanovim
 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Salapura naglasio je da jedan od strateških ciljeva Grada Zrenjanina, naznačen i u programu razvoja sporta na teritoriji grada jeste i povećanje obuhvata bavljenja sportom građana. 
„Ovakve sportske manifestacije svakako su deo toga i mali korak ka tom konačnom cilju, da imamo što veći broj sugrađana koji se bave sportom. Drugi „Zrenjaninski polumaraton“ bogatiji je sadržajima od prethodnog, održana je trka za učenike viših razreda osnovne škole, trči se i štafetna polumaratonska trka, tri puta sedam kilometara, i ja bih se zahvalio organizatorima, volonterima i svima koji su doprineli uspehu manifestacije. Grad Zrenjanin takođe je podržao manifestaciju i nadamo se da će naredne godine biti još veći broj učesnika i da ćemo se svuda u Srbiji i regionu moći pohvaliti činjenicom da je Zrenjanin i grad sporta i grad sportskih manifestacija“, rekao je Salapura. 
 
U Trci zadovoljstva, stazi dužine 7 kilometara, nastupili su uspešno i najmlađi takmičari, koji su trasu prešli u bebi-kolicima, uz pomoć roditelja, a nastupio je i svestrani zrenjaninski slepi sportista Slavoljub Epifanić. Vremenski uslovi za sve takmičare bili su gotovo idealni, bez vetra i sa temperaturom koja je pogodovala svima. 
 
 
 
 
Po prvi put danas je održana i dečja trka, na stazi dužine 400 metara, u kojoj su nastupili učenici starijeg osnovnoškolskog uzrasta. Trčale su se četiri trke, posebno dečaci i devojčice u kategoriji petih i šestih i sedmih i osmih razreda. Nagrade najboljima uručili su generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i sportski novinar Radio-televizije Srbije Radoslav Rale Simić, koji je bio i voditelj današnje polumaratonske trke u Zrenjaninu.

 
 
 
Vukosava Đapić Atanacković rekla je da joj je posebno drago što je danas atletika stala među sportove u kojima naš grad organizuje značajne manifestacije, sa velikim brojem učesnika.
„Više od 500 učesnika danas je ovde sa nama, a pre polumaratonske trke nastupilo je i oko 200 dece, za čije okupljanje i učešće bih se posebno zahvalila profesorima fizičkog vaspitanja i Savezu za školski sport. Volela bih da Zrenjanin bude grad maratonaca, ali pre svega, da u narednih godinu-dve dana dobije atletsku stazu i da bude, kao što i jeste – grad atletike“, istakla je nekadašnja državna atletska rekorderka i reprezentativka.