Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручиo градоначелнику Зрењанина уговор за суфинансирање ИПА пројеката прекограничне сарадње

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас у Новом Саду 96 уговора вредних 100 милиона динара за суфинансирање ИПА пројеката који се реализују преко фондова Европске уније.

Уговор је градоначелнику Зрењанина Симу Салапури уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, а додели уговора присуствовала је и Смиљка Јовановић, покрајински секретар за финансије.
 
 
 

Средства обезбеђена преко Покрајинског секретаријата за финансије намењена су јединицама локалне самоуправе, здравственим, образовним установама и установама социјалне заштите, регионалним развојним агенцијама, јавним предузећима, пословним инкубаторима, невладином сектору и установама и предузећима са већинским уделом приватног капитала.

Највише средстава, према Мировићевим речима, усмерено је градовима и општинама за пројекте јачања локалног развоја.
- Од 2016. до 2021. године само по овом конкурусу доделили смо 618 милиона динара за 447 уговора. У новом буџетско-развојном периоду Европске уније имаћемо много боље резултате имајући у виду значај и износ пројеката и чињеницу да је у периоду од 2012. до 2015. године закључено само 138 уговора вредних 315 милиона динара, оценио је председник Мировић.
 
 
 
 
Председник је најавио да ће у наредној години, за коју је планиран буџет од готово 89 милијарди динара, двоструко већа средства бити опредељена за пројекте који се реализују преко Секретаријата за финансије имајући у виду да нас очекује нови седмогодишњи развојни буџетски период Европске уније.
 
Уговор је, такође уручен и Регионалном центру за друштвено-економски развој “Банат”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6292/novi_sa_ugovori_0.jpg