Компанија НИС спроводи акцију бесплатног уласка у одабране природне оазе наше земље - “Царску бару”, “Засавицу”, “Обедску бару” и Ботаничку башту “Јевремовац”

Компанија НИС, у сарадњи са резерватима природе у Србији, организује акцију бесплатног уласка у одабране природне оазе наше земље. 

 

 

“Све што треба да урадите је да донесете четири или више празних ПЕТ амбалажа и добићете своју бесплатну карту за резерват природе који желите да посетите. Акција траје од 5. до 31. августа” поручили су из те компаније. 

Природна добра и резервати природе који су обухваћени овом акцијом су: Специјални резерват природе „Царска бара“ , Ботаничка башта „Јевремовац“ у Београду, Специјални резерват природе „Засавица“ у Сремској Митровици и Специјални резерват природе „Обедска бара“ у југоисточном Срему.

 

 

Испред улаза у сваки од њих биће постављена лако уочљива кутија у коју ће се одлагати донесена амбалажа, која се након тога шаље на рециклажу. Како би посетиоцима боравак био што угоднији, сви заљубљеници у природу, авантуристи и они који желе да се склоне од градске вреве, на уласку ће добити и флашицу негазиране фрушкогорске Јазак воде.

 

 

“Компанија НИС је ову акцију реализовала и прошле године, како би подигла свест о значају екологије на националном нивоу, као и о важности рециклаже за заштиту животне средине. Овим друштвено одговорним пројектом, НИС наставља да пружа свој допринос очувању средине у којој живимо и радимо и побољшању еколошке слике Србије” навели су из НИС-а. 

 

 

ЈУ “Резервати природе” обновила је видиковац на “Царској бари”, Град Зрењанин је финансирао реконструкцију игралишта, замењена је стара информативна табла у Центру за посетиоце, а тренутно се уређују летњиковци како би били безбедни, функционални и естетски прихватљивији за заштићено подручје.

  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6671/nis_akcija_00.jpg