Пријем за такмичаре и руководство Омладинског џудо клуба “Пролетер” - бронза у Супер лиги Србије у обе конкуренције подстрек за даљи рад

Џудисти зрењанинског ОЈК “Пролетер” остварили су највећи клупски успех до сада, освајањем трећег места у Супер лиги Србије, и то у обе конкуренције, мушкој и женској. Тим поводом, данас је у кабинету заменика градоначелника уприличен пријем за такмичаре и руководство клуба, ком су присуствовали градоначелник Симо Салапура, заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћник градоначелника Рајко Капелан. Испред ОЈК “Пролетер” присуствовали су истакнути такмичари Милан Булаја и Душан Сарић, тренер Томислав Кохајм и чланови управе Бојан Марковић и Едвин Бера
 
Челници Града Зрењанина честитали су представницима ОЈК “Пролетер” на успеху, чиме је још један клуб из богате спортске породице нашег града стао међу најбоље у земљи. 
 
 
 
 
Тренер Кохајм истиче да се у клубу одлично ради, пуно је талентованих такмичара и очекивања су да се већ наредне године достигне и степеник више и да се зрењанински џудисти боре и за титулу државног првака. Радује одзив деце у школама која почињу да тренирају, тако да клуб упоредо ради на неколико пунктова, на којима се могу прикључити и нови чланови. Тренинзи се одржавају у основним школама “Петар Петровић Његош” у Зрењанину, “Ђура Јакшић” у Перлезу, “Др Бошко Вребалов” у Меленцима, “Светозар Марковић Тоза” Елемир, “Свети Сава” у Житишту, као и у сали МЗ “Шумица” у Зрењанину.        
 
 
 
 
У Супер Лиги Србије, у мушкој конкуренцији, учествовало је 12 екипа, а у женској пет. У мушкој конкуренцији, џудисти “Пролетера” су савладали, у групи, екипе “Борца” и “Славије” из Новог Сада. У четвртфиналу су били бољи од “Раковице” из Београда, у полуфиналу су изгубили од ОЈК “Београд”, док су у борби за бронзу победили “Партизан” из Кикинде резултатом 4:1. У женској конкуренцији, ОЈК “Пролетер” је у борби за бронзу био бољи од београдског “Вождовца”.
 
За ОЈК “Пролетер” су у Супер лиги Србије наступали: Матеја Дакић, Илија Цигановић, Душан Сарић, Милан Булаја, Милош Мијановић, Бојана Савић, Сара Јоцић, Дуња Младеновић, Кристина Кулунџић, Валентина Гагић и Катарина Орловић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6822/PRIJEM_DZUDISTI_0.jpg