Црвени крст Зрењанина, у склопу Недеље Црвеног крста, организовао показну вежбу "Трг слободе 2023"

Заменик градоначелника Саша Сантовац присуствовао је данас показној вежби  „Трг слободе 2023“ коју је као једну од завршних манифестација у склопу обележавања Недеље Црвеног крста, организовао Црвени крст Зрењанин.

 

 

Том приликом, председница Црвеног крста Зрењанин, др Соња Капелер Пушкарић уручила је заменику Сантовцу „Захвалницу граду Зрењанину за подршку у реализацији такмичења“. 
Сантовац је истакао одличну сарадњу коју Град има са Црвеним крстом Зрењанин и изразио задовољство што данашњој вежби присуствују и представници Црвеног крста Нови Сад и Суботица. 

 

 

- Можемо рећи да је ова вежба попримила и међународни карактер будући да су овде и представници Црвеног крста Арад из Румуније – рекао је он и изразио захвалност Црвеном крсту Зрењанин, организацији која је , како је рекао, веома активна и која је готово свакодневно на терену са различитим активностима, а са јасним циљем како би што више људи било обучено да реагује у ванредним ситуацијама. 

 

 

 

-Морам рећи да је лепо обучити друге, али вам желим да своје практично знање што мање примењујете, а то и јесте сврха свих мера које се спроводе, да знамо, али да не долазимо у ситуацију да то знање морамо да примењујемо – рекао је Сантовац пожелевши им успех у такмичењу. 

 

 

По речима секретара Црвеног крста Зрењанин Александре Танасијевић, вежбом су приказани спашавање, евакуација и збрињавање унесрећених из објекта захваћеног пожаром.

Вежба је реализована у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Ватрогасно спасилачким батаљоном Зрењанин, Службом хитне медицинске помоћи, делом Јединице Цивилне заштите опште намене.

 

 

- Увек смо указивали на велики значај прве помоћи и промовисали колико су важне и значајне вредности и годинама у континуитету радимо на едукацији младих како би стекли знања и вештине из области прве помоћи. Зато смо данас организовали и Градско такмичење екипа у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења. Учествује седам екипа из Зрењанина и ревијално екипа такозваних „петлића“, а то су ученици нижих разреда Основне школе „Ђура Јакшић“, учествују и две екипе из Суботице и екипа из Новог Сада, као и екипа из Арада – рекла је Танасијевић захваливши Градској управи на великој помоћи и подршци.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7008/CRVENI_KRST_POKAZNA_VEZBA_2023_00.jpg