Више од хиљаду метара новог асфалта у улици Тот Иштвана – радови на асфалтирању и рехабилитацији улица у пуном јеку

Градоначелник Симо Салапура, заједно са замеником Сашом Сантовцем и сарадницима, посетио је данас насеље „Мужља“ где је, у склопу уговора о јавно-приватном партнерству, без елемената концесије, за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре између Града Зрењанина, завршено асфалтирање улице Тот Иштвана.

 

 

Градоначелник је указао да су с почетком грађевинске сезоне радови на асфалтирању и рехабилитацији улица у граду у пуном јеку, али да се реализују и инвестиције попут потпуно нових улица.
-Овде у улици Тот Иштвана имамо 1.100 метара новог асфалта ширине пет метара и при крају смо ове инвестиције будући да предстоји и постављање и уградња хоризонталне и вертикалне сигнализације, а значајно је и што код основне школе имамо и успоривач саобраћаја – рекао је градоначелник указујући да је реч о значајној саобраћајници која овај део града спаја са градским купалиштем „Пескара“, изузетном туристичком понудом нашег града. 

 

 


- Сада на овом месту имамо квалитетнији и безбеднији саобраћај и то је оно што је важно. У оквиру оперативних мера које имамо и у складу са временским условима, екипе су на терену и обављају послове који се тичу рехабилитације. Имамо пријаве наших грађана када је реч о ударним рупама у граду, такође, екипе су на терену и ради се, али због динамике и припремних радова није могуће реаговати толико брзо, али ће се, наравно, ти проблеми решавати у ходу или у складу са нашим договором са инвеститором и извођачем радова – поручио је градоначелник Симо Салапура.  

 

 

 Бела Фодор, становник овог дела Мужље рекао је да су промене у том делу насеља видљиве и да ће омогућити много бољи прилаз свима који долазе на „Пескару“, а да су становници веома задовољни јер је то, како је казао, велики помак у односу на ранију ситуацију.
- Ситуација је заиста боља јер је становницима овог дела насеља било отежано кретање овом улицом, а посебно је значајно то што су на путу до школе постављени лежећи полицајци што свакако утиче на безбедност деце која туда пролазе – рекао је Фодор. 

 

 

Иначе, током овог месеца извршени су и радови улицама Арањи Јаноша и Хуњади Јаноша, као и улицама Браће Фогароши, Јожеф Атиле и Болманској где је урађено ручно и машинско крпљење рупа.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7061/ASFALTIRANJE_TOT_ISTVANA_00.jpg