Градоначелник у радној посети “Линглонгу” и обиласку производних погона: технологија и организација које превазилазе све до сада виђено у овдашњој привреди 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, посетио је јуче производни комплекс “Линглонга” и са представницима компаније одржао редован радни састанак. Након састанка, обишао је производни погон у ком је покренута производња и уверио се да уграђена технологија, машине и опрема, као и комплетна организација производног процеса у хали дугачкој готово километар, умногоме превазилазе све што се до сада могло видети не само у зрењанинској индустрији, већ у знатно ширим размерама. Посебно је истакнуто оно што се у погону предузима на пољу заштите животне средине, јер су примењени највиши светски стандарди у тој области. 
 
 
 
 
Градоначелник је у погону разговарао и с неким од тренутно 850 запослених радника, који су задовољни условима рада и послом који обављају. Оно што посебно привлачи пажњу јесу аутоматизовани делови процеса производње, укључујући и аутоматски вођени систем возила (АГВ), практично “робота” на точковима, који превозе терет унутар дефинисаних коридора. Опрема која је уграђена стигла је из Немачке, Француске, Холандије и Јужне Кореје и представља оно најсавременије што је у овој области могуће пронаћи на светском тржишту. 
 
 
 
 
- Утисци су фасцинантни, сада је то у “Линглонгу” комплетирана слика једног производног гиганта у глобалним размерама и када се сагледа начин на који се одвија производња, постаје јасно зашто су ова компанија и њени производи познати широм света. Посебно смо данас указали на значај покретања производње и почетак извоза, који ће врло брзо “Линглонг” сврстати међу највеће извознике у Србији, а буџете Града Зрењанина и државе пунити са скоро 700 милиона динара годишње. Уверили смо се данас да у погонима тимски раде и кинески радници и наши задовољни суграђани, а када производња буде комплетирана, биће их укупно 1200. Верујем и многих који ће доћи у Зрењанин управо да би радили у “Линглонгу” - истакао је градоначелник и додао:
 
 
 
 
- За неке је “Линглонг” можда проблем, али за многе Зрењанинце то су живот и егзистенција, живот за Зрењанин, живот и за Банат. Инвестиција од милијарду долара доноси нова радна места, технолошки и индустријски развој града, али такође и економски развој и Зрењанина и Баната. Бранићемо и одбранићемо право на развој нашег града, поштујући све еколошке стандарде и законе наше државе - поручио је градоначелник Салапура након обиласка производних погона “Линглонга”.       
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7084/LL_FABRIKA_jul_2023_0.jpg