Градоначелник Зрењанина данас расписао конкурс за субвенционисану куповину бицикала, град удвостручио буџетска средства за ту намену  

Град Зрењанин у протекле две године субвенционисао је куповину 150 бицикала за своје суграђане и за ту намену из буџета је издвојио милион динара. Акција се наставља и овог лета и у првом делу конкурса изабрани су привредни субјекти код којих грађани који буду остварили право на суфинансирање могу набавити бицикле - то су предузећа “Мото Дане” д.о.о. и СТР “Polar Bike”. 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је данас и конкурс за грађане заинтересоване за ову врсту куповине бицикла, као еколошки прихватљивог транспорта, и позвао их да искористе субвенцију у износу од 10.000 динара.
“Интересовање грађана у протекле две године подстакло нас је да ове године удвостручимо укупан износ за ову намену и обезбедимо у буџету средстава колико у претходне две године заједно - милион динара. То значи да ће субвенцију моћи да искористи сто наших суграђана, чиме сви заједно дајемо допринос не само смањењу загађења животне средине и побољшању квалитета ваздуха у граду, већ и здравијем начину живота”, истакао је градоначелник. 
 
 
Текст и услови конкурса за грађане, као и пријавни обрасци, објављени су на сајту Града Зрењанина, страници “Огласи и конкурси”, а право учешћа на имају грађани који поседују важећу личну карту са пребивалиштем на територији града Зрењанина, у тренутку подношења пријаве. Рок за пријаву крајњих корисника на конкурс је 15 дана од дана расписивања, односно до утрошка средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. децембра 2023. године.
 
Начин реализације додељених средстава детаљно је наведен у тексту конкурса, а суштина је да грађани, приликом пријављивања на конкурс, доставе профактуру/предрачун издат од стране изабраних привредних субјеката, са датумом који не може бити ранији од датума расписивања овог конкурса и роком испоруке. Град Зрењанин ће вршити пренос средстава искључиво привредним субјектима, као директном кориснику, а не грађанима као крајњим корисницима, који измирују свој део обавезе код продавца, односно плаћају цену одабраног бицикла умањену за износ субвенције.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7083/Subvencija_bicikli_0.jpg