Михајлово одредница активности “Да нам села буду ближа”: припреме за “Михољске сусрете села”, спортска сала коначно предата школи 

Одредница радне активности градоначелника Зрењанина Сима Салапуре и његових сарадника “Да нам села буду ближа” данас је било Михајлово. По већ устаљеној пракси, одржан је састанак с представницима месне заједнице, а потом је градоначелник посетио спортску салу ОШ “Соња Маринковић” која је, након дужих административних процедура, предата на коришћење школи. 
 
 
 
 
“На задовољство спортских организација, стонотениског и фудбалског клуба, самих ђака ове школе, очекујемо да у септембру сала буде у употреби у пуном капацитету. Разговарали смо и о донацији Министарства за бригу о селу, уговору за организацију “Михољских сусрета села”, односно сеоску славу, у износу од 376 хиљада динара. Међутим, то није довољно. У овој месној заједници, за разлику од осталих, можда је најмање тога урађено и у наредном периоду морамо, пре свега, да обратимо пажњу на инфраструктурне радове - неопходно је урадити око 200 метара додатног прикључења на водоводну мрежу, избушити још један, заједнички бунар са суседним Јанковим Мостом, у циљу побољшања водоснабдевања, а потребно је и асфалтирање улице Дожа Ђерђа, у дужини од око 300 метара. Уврстићемо то у наше планове и настојати да реализујемо у наредном периоду”, казао је градоначелник Салапура и додао да се у Михајлово улагало и у развој спорта.
 
 
 
 
“На фудбалском стадиону су постављени стубови и биће монтирана расвета која ће омогућавати тренинге младих фудбалера током летњих месеци. Такође, водимо рачуна и о нашим пољопривредницима, с обзиром да смо претежно таква средина, и преко Савета за безбедност саобраћаја на путевима обезбедили смо ротациона светла и ознаке за спора возила, која смо данас уручили представницима месне заједнице”, истакао је он. 
 
 
 
Директорка школе “Соња Маринковић” Анастазија Тот Римаи наводи да у Михајлову школу похађа 47 ученика, од првог до осмог разреда, уз деветоро у забавишту.
“Очекујемо да ће сви ђаци од септембра користити ову салу и то ће им много значити. Сала је пространа, површине око 1100 квадратних метара, сада је већ користе наши стонотенисери који бележе вредне резултате, а играју се и утакмице малог фудбала”, каже директорка.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7085/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_MIHAJLOVO_0.jpg