Наставак реконструкције тротоара на Булевару Вељка Влаховића - градоначелник обишао завршне радове на још једној деоници

Реконструкција тротоара на Булевару Вељка Влаховића, у насељу “Багљаш”, настављена је на десној страни булевара између улица Стражиловске и Здравка Челара и ти су радови у завршној фази. Упоредо је урађен нов тротоар и на делу Стражиловске улице, уз храм Вазнесења Господњег. Завршетку радова присуствовао је данас и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, који је изразио задовољство што је уређен још један део пешачке стазе, у оквиру планиране реконструкције дуж целог булевара. 
 
 
 
 
"Завршавамо још једну фазу изградње тротоара у насељу "Багљаш", након што смо у претходне две фазе урадили обе стране булевара, од надвожњака до Стражиловске улице, укупне површине око 5.000 квадратних метара. Мислим да ће и овај део стазе, као и оно што је до сада урађено, додатно улепшати изузетно прометан Булевар Вељка Влаховића, али и допринети већој безбедности пешака. Фреквентна бициклистичка стаза такође је јасно одвојена од тротоара", казао је градоначелник и поменуо још неке актуелне инвестиције у највећем градском насељу. 
 
"У претходном периоду радило се на асфалтирању улица Слободана Пенезића, Душана Васиљева, а предстоје радови у Жабаљској и Мошоринској, такође на асфалтирању. Све то ће, верујем, допринети побољшању услова живота становника Багљаша", истакао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
Радови су у овој фази изведени у дужини од око 350 метара, по истом принципу као и у прве две фазе - ширина стазе је четири метра, тротоар је проширен до бициклистичке стазе, поплочавање је извршено бехатоном, извршене су нивелације са саобраћајницама, односно улазима на паркинг-места, а посебно су урађени ивичњаци око дрвореда платана који је сада, практично, постао део тротоара. Ивичњацима је такође одвојен и део тротоара уз паркинг-простор, а бехатон плоче су постављене и на местима где ће се налазити клупе. 
 
Поплочавање је завршено у потпуности и преостало је још да се уреде и очисте околне површине, што ће бити урађено током ове недеље. Радове је извело зрењанинско предузеће "Еко градња".
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7071/BAGLJAS_TROTOAR_2023_0.jpg