Нове лепе вести за Зрењанин из Министарства за бригу о селу: потписани уговори о куповини још четири сеоске куће, стижу и средства за "Михољске сусрете села"

На свечаности у Министарству за бригу о селу у Београду јуче је представник Града Зрењанина, градски већник Маринел Мендреа, потписао уговоре о куповини четири сеоске куће и о додели средстава Граду Зрењанину за организацију овогодишњих "Михољских сусрета села".
 
Овим је настављена акција тог министарства за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у свим крајевима Србије, а број таквих кућа на територији Града Зрењанина повећан је за четири - у две празне куће у Лазареву уселиће се породице Говедарица и Јелић, а домаћинства Куручки и Боц селе се у куће у Перлезу, односно у  Стајићеву.
 
Уговори ће с купцима бити верификовани и у Градској управи у Зрењанину, чиме ће укупан број купљених кућа на територији нашег града достићи 46. Подсећамо, у претходне две године, колико траје акција Министарства за бригу о селу, у сеоским срединама Града Зрењанина купљене су 42 куће, у 14 насељених места - осам породица купило је куће с окућницом у Белом Блату, шест у Меленцима, пет у Перлезу, по четири у Томашевцу и Банатском Деспотовцу, три у Елемиру, по две у Арадцу, Орловату, Стајићеву и Лазареву и по једна у Ечки, Михајлову, Златици и Ботошу.
 
Члан Градског већа града Зрењанина Мендреа потписао је јуче и уговор о додели средстава  у износу од 376,6 хиљада динара, намењених организацији овогодишњих "Михољских сусрета села", манифестацији која ће се, по трећи пут, одржавати широм Србије до 1. децембра и која има за циљ да промовише сеоско стваралаштво у различитим областима, уметничке и спортске активности, промоцију сеоских и старих заната и умећа, као и остале активности у којима становници села могу показати своја знања и вештине и у њима се такмичити. Домаћин "Михољских сусрета села" на територији Града Зрењанина ове године биће месна заједница Михајлово. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7080/Grad_00.jpg