У току асфалтирање саобраћајница у насељу “Дунавска” - обнова путне инфраструктуре у једном од првих градских насеља колективног становања  

Стамбено насеље “Дунавска”, на територији Месне заједнице “Жарко Зрењанин”, једно је од првих градских насеља колективног становања, грађено на основу првог Генералног урбанистичког плана из 1956. године. У периоду када је формирано чинило је засебну стамбену четврт са два улаза, окружену искључиво индивидуалним кућама, мирну и пуну зеленила. 
 
Протеклих деценија, на ободу насеља никли су нови стамбени објекти, део насеља “Бригадира Ристића”, зграде у улицама Жарка Зрењанина, 7. јула, Патријарха Павла (Штросмајерова) и Бригадира Ристића, тако да је Дунавска остала без једног саобраћајног улаза у насеље и са знатно нарушеном путном инфраструктуром у коју се дуго није значајније улагало. У оквиру насеља налази се и дечји вртић “Пчелица”, до ког је прилаз возилима такође био отежан. 
 
 
 
 
У оквиру Уговора јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина, путари су од данас ангажовани управо у Дунавској улици, где их је посетио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са сарадницима, помоћницом градоначелника Цицом Вучковић и представницима МЗ “Жарко Зрењанин”.
 
Градоначелник је истакао да се обимни радови на путној инфраструктури на територији града Зрењанина настављају и у самом граду и у насељеним местима. 
“У прошлој, овој и наредној години готово да не постоји месна заједница која неће добити потпуно нову или рехабилитовану улицу. Укупна вредност тих радова мери се износом од преко милијарду динара, а данас смо у Дунавској улици, где је у току обнова путне инфраструктуре унутар насеља, у вредности од преко 10 милиона динара. После, слободно можемо рећи, више деценија неодржавања, овде рехабилитујемо путну површину од око 1500 квадратних метара”, казао је градоначелник приликом обиласка радова. 
 
 
 
 
Одборник у Скупштини града Зрењанина са територије МЗ “Жарко Зрењанин” Будимир Будимир рекао је да је у насељу “Дунавска” била потребна озбиљна реконструкција, да је у ту сврху израђен пројекат, чија је реализација сада у току.
“Уз помоћ града, градоначелника и његовог тима коначно смо дошли и до фазе радова, током којих ће део коловоза у насељу бити обновљен, а део урађен нов. Поразговарали смо овом приликом и са грађанима, нашим комшијама, задовољство је велико и правимо планове за неки будући период и нове активности”, рекао је Будимир. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7082/ASFALTIRANJE_DUNAVSKA_2023_0.jpg