У трећем циклусу додељено још 60 ауто-седишта за бебе рођене ове године у зрењанинском породилишту

Нови, трећи овогодишњи циклус доделе ауто-седишта за бебе рођене ове године у зрењанинском породилишту, организован је данас у амбијенту Градске баште и том приликом додељено је још 60 седишта. Акцију традиционално, већ десет година, организују Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града, а ове године биће најмасовнија до сада пошто ће бити додељено укупно 250 седишта. 
 
 
 
 
Претходно је додељено 120 седишта, у акцијама одржаним 14. марта и 15. маја, а данас су их родитељима, бакама и декама уручивали градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заменик Саша Сантовац, помоћнице градоначелника Снежана Вучуревић и Марија Дамјановић, као и чланица Савета за безбедност на путевима града Зрењанина Сања Марић.      
 
Акција се реализује као једна од мера пронаталитетне политике Града Зрењанина, подршке родитељству, али и као допринос повећању безбедности учесника у саобраћају, у овом случају оних најмлађих, који су најсигурнији ако се превозе у одговарајућим ауто-седиштима. 
 
 
 
 
 
Обраћајући се присутним родитељима, од којих су многи дошли и са својим приновама, као и другим члановима породица, градоначелник Салапура поручио је да је 2021. године подељено 60 седишта, претходне 160, а ове 250.
- Пробаћемо наредне године, у складу с буџетом, да даље повећавамо број седишта, а то ћемо урадити повећањем буџета за Савет за безбедност саобраћаја, који се, између осталог, пуни и на основу наплаћених казни за саобраћајне прекршаје на територији града Зрењанина. За ту намену определили смо и средства за успостављање интегрисаног система безбедности, односно три нова аутоматска радарска уређаја - рекао је градоначелник и додао да додела ауто-седишта за бебе представља и вид помоћи родитељству, и доноси им уштеду у кућном буџету, с обзиром да се бебе и деца и највећем проценту превозе аутомобилом. 
 
 
 
 
- Кроз различите мере и друга давања, Град Зрењанин помаже родитељима деце различитих узраста, од самог рођења, смештаја у вртић, потом ђацима и студентима преко ученичких и студентских стипендија, а свима нам је циљ да створимо такав амбијент, пре свега привредни, уз различита инфраструктурна улагања, да у Зрењанину буде све више беба - захвалио се градоначелник свима који су данас дошли у Градску кућу и присуствовали свечаности у Градској башти.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7072/SEDISTA_ZA_BEBE_JUL_2023_0.jpg