Зрењанин домаћин еминентног Састанка хируршке секције Српског лекарског друштва, градоначелник истакао добру сарадњу са здравственим установама

Састанак хирурушке секције Српског лекарског друштва (СЛД) одржава се данас у Зрењанину, у конгресној сали хотела “Војводина”, у организацији председништва Хируршке секције СЛД и хируршког колектива Опште болнице “Ђорђе Јоановић” Зрењанин.
 
 
 

Скуп ове врсте, уз учешће бројних еминентних хирурга и стручњака из наше земље и гостију из региона, након 15 година се поново одржава у нашем граду, Поздрављајући учеснике, градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да су, након периода пандемије, приметна већа улагања у здравство и здравствени систем, али да је потребно и даље радити на његовом унапређењу и модернизацији.
“Захваљујем на указаном поверењу од стране хирурушке секције Српског лекарског друштва, хвала организаторима, нашим докторима који су овим скупом начинили и лепу промоцију за наш град. Сведоци смо великих, али никад довољних улагања Србије и Града Зрењанина у здравство, корона нас је све променила, дала наук да је неопходно више улагати у здравствени систем, подизати свест, али смо ипак поносни на оно што је уложено у нашу Општу болницу, здравство на нивоу града и локална самоуправа се труди да оствари што бољу комуникацију и пружи сваки вид подршке нашим здравственим установама”, поручио је градоначелник.  
 
 
 
Председник хирурушке секције СЛД проф. др Василије Јеремић изразио је захвалност Граду Зрењанину, градоначелнику и посебно хирурзима из Опште болнице “Ђорђе Јоановић” на организацији овако значајног стручног скупа. Рекао је да је ово први састанак након избора новог руководства секције, у априлу ове године.
“Овај састанак се, у смислу организације, ни по чему не разликује од оних који се одржавају у Београду. Одржава се на високом стручном нивоу, а посебан акценат дајемо на присуству младих хирурга, који су будућност наше српске хирургије. Жеља нам је да унапредимо овакве састанке и омасовимо их, то су неки изазови пред којима стојимо и које ћемо решавати”, казао је Јеремић.
 
 
  

Зрењанински општи хирург и помоћник директора Опште болнице “Ђорђе Јоановић” др Вања Кункин рекао је да је Зрењанину припала част да буде први домаћин оваквог скупа након паузе изазване пандемијом.
“Састанак представља врх наше хирургије, окупио је стручњаке из целе земље, госте из иностранства, а циљ је да се састајемо, разговарамо о новим темама, достигнућима, да поделимо искуства, успоставимо нове видове сарадње, како би у будућности наш посао радили боље и пружали бољу здравствену заштиту грађанима широм Републике Србије”, поручио је др Кункин на отварању данашњег састанка. 
 
 
 
Састанак српских хирурга имао је и пратеће презентације произвођача лекова, медицинских средстава и опреме, а тај својеврсни мини-сајам такође је организован у зрењанинском хотелу “Војводина”. У склопу церемоније отварања, уприличен је и пригодан уметнички програм у ком су наступили ученици Музичке школе “Јосиф Маринковић” из Зрењанина, а приказан је и пригодан информативно-туристички филм о граду Зрењанину.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7182/HIRURZI_0.jpg