Граду Зрењанину опредељена покрајинска средства у износу од 54,8 милиона динара за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта

Вршилац дужности Покрајинског подсекретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Александар Пановски данас је, на свечаности у Покрајинској влади у Новом Саду, доделио уговоре о опредељивању финансијских средстава по основу Конкурса за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта у АП Војводини у 2023. години.
 
Међу представницима 13 локалних самоуправа којима су додељена средства био је и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, а Граду Зрењанину појединачно је припало највише средстава - 54.859.700,00 динара. Укупан фонд за ову намену Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство износи 320 милиона динара и средства су распоређена, осим граду Зрењанину, још и општинама Житиште, Чока, Рума, Нова Црња, Инђија, Нови Кнежевац, Беочин, Сечањ, Оџаци, Алибунар, Ириг и Бечеј.
 
 
 
 
Зрењанин ће добијена средства искористити за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта на територији катастарских општина Бело Блато, Михајлово и Лазарево, чиме ће наставити активности започете претходних година у насељеним местима и повећати улагања у програме заштите животне средине, која су већ сада рекордна.
- Град Зрењанин ове године улаже више од милијарду динара, или 15 одсто буџета, у програме заштите животне средине. Захваљујући конкурсима републичких министарстава, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, обезбедили смо додатна средства која улажемо у санирање некадашњих и постојећих депонија, а оно што је посебно битно јесте да санирамо и депоније у насељеним местима. Уз помоћ ових средстава ставићемо у функцију и пољопривредно земљиште које се сада користи за дивље одлагање отпада - истакао је овом приликом заменик градоначелника Зрењанина.     
 
 
 
 
Вршилац дужности Покрајинског подсекретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Александар Пановски рекао је да је ове године тај секретаријат иницирао да се у програм уређења, заштите и коришћења пољопривредног земљишта за текућу годину уврсти нова конкурсна линија, намењена за решавање дивљих депонија на таквом земљишту у јавној својини.
- У сарадњи са свим локалним самоуправама на територији АП Војводине извршили смо анализу и утврдили где су највеће потребе, те смо, након спроведеног конкурса, одлучили да средства добије 13 локалних самоуправа, у укупном износу од 320 милиона динара - истакао је Пановски на данашњој свечаности у Новом Саду. 
 
Фотографије: Покрајинска влада, Никола Томић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7239/Ugovori_deponije_Pokrajinska_vlada_24-10-2023_0.jpg