Најмасовнија до сада Улична трка у Ечки, први пут одржан у Зрењанину и Куп Србије у спортском обарању руке

Више од 600 учесника појавило се на старту 3. Уличне трке у Ечки, одржане јуче у том месту, чиме је постигнут нов рекорд у масовности. У три сениорске дисциплине - 10 км, 5 км и штафети 2х5 км - кроз циљ је прошло 552 учесника, међу њима и бројни учесници из иностранства. Трку на 5 километара и овога пута успешно је завршио градоначелник Симо Салапура, који је стазу прешао са својим сарадницима - помоћником градоначелника Рајком Капеланом и начелником Градске управе Ненадом Домјесковим
 
 
 

- Сваке године овде се поставља рекорд у броју учесника, исти је случај и са полумаратоном и маратоном у нашем граду, што показује да се Зрењанин позиционирао на тркачкој мапи Србије, али и региона, ван граница наше земље. Прелеп амбијент, лепо време, одлична организација, на чему се захваљујем свима који су дали допринос да се пошаље још једна лепа слика из Ечке, још једна лепа слика из Зрењанина, у светлу титуле коју смо понели 2021. године, "Европског града спорта". Драго нам је што смо и овог пута угостили бројне такмичаре из иностранства и других градова наше земље - истакао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Победник 3. Уличне трке у Ечки је Урош Гутић, дугопругаш из Бања Луке и најбољи атлетичар Републике Српске, који је 10 километара претрчао у времену 31 мин 20 сек, и у "фото финишу" само секунду измакао другопласираном Русу Вјачеславу Соколову (00:31:21). Прошлогодишњи победник и рекордер стазе, тамнопути Кенијац Стенли Кипруто, овога пута заузео је треће место, у времену 00:32:06. У женској конкуренцији славила је Невена Јовановић (00:37:05), другопласирана је Јована Шубатлија (00:38:53), док је трећа кроз циљ прошла Александра Лазић (00:42:44).
 
На двоструко краћој деоници, у мушкој конкуренцији тријумфовао је Марко Возаб, док је међу дамама најбржа била Александра Костадиновић, рекордерка стазе и победница 2. Уличне трке. У штафетној трци победили су домаћини - Велибор Николић и Симон Банаћан, чланови АК "Пролетер".
 
 
 
 
Улична трка у Ечки била је и ове године спортски догађај који је, уз стазу, измамио и бројне мештане, масовна је била и дечја трка, као увертира за главну, а да све буде још занимљивије постарали су се и поједини учесници и гости. Програм је водио познати спортски новинар РТС Радослав Рале Симић, у публици је био и Славко Кузмановић, један од највећих атлетских тренера Србије, а најстарији учесник и овог пута био је 89-то годишњи Влада Стевановић из Београда, који је претрчао стазу од 5 километара. 
 
 
 
 
Зрењанин је јуче био домаћин још једног несвакидашњег спортског догађаја, који је у нашем граду организован први пут - Купа Србије у спортском обарању руке. Такмичење је, уз завидно интересовање публике, одржано у великој сали Културног центра Зрењанина, а одржано је у неколико категорија - у шест мушких сениорских (по тежинским категоријама), апсолутној женској, јуниорској до 18 и до 23 године, мастер категорији и у две тежинске категорије за аматере - почетнике. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7248/TRKA_ECKA_2023_0.jpg