Одржана манифестација “Србија у ритму Европе” - Зрењанин добар домаћин, “Кристална дворана” испуњена музиком, младошћу и енергијом

“Засијајмо заједно” - “Let's shine together”, порука је упућена свим учесницима синоћњег музичког спектакла “Србија у ритму Европе” у зрењанинској “Кристалној дворани”. Дуго најављиван и очекиван, окупио је у нашем граду представнике 23 учесника - градова и општина широм Србије, њихову публику, госте из програма “Црна Гора у ритму Европе”, представнике амбасада држава које су представљене у наступима деце, али и публику из Зрењанина, посебно ону млађу, која је испунила трибине градске спортске хале. Спектакл из Зрењанина видела је и публика широм Србије, с обзиром да је директно преношен на Првој ТВ. 
 
 
 
 
Програм су, поздравним речима, отворили директор и водитељ Игор Карадаревић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура који је, са својим сарадницима, такође присуствовао манифестацији. 
 
 
 
 
Победник овогодишњег такмичења је град Кикинда, чије су четири представнице извеле композицију “La, la, la”, с којом је на “Песми Евровизије” 2012. године наступио Кипар. Као награду, имаће прилику да посете ту медитеранску земљу, а Кикинди је припала част да следеће године буде домаћин и организује наредну манифестацију “Србија у ритму Европе”.  Победник такмичења одређен је сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и гласова стручног жирија.
 
 
 
 
Представнице града домаћина, Зрењанина, извеле су композицију Бојане Стаменов, којом је представљала нашу земљу на “Песми Евровизије” 2015. године. У ревијалном делу посебно су се истакле девојке из Будве, победнице такмичења “Црна Гора у ритму Европе”. 
 
Највеће дечије музичко такмичење "Ритам Европе", које се емитује на телевизији са националном покривеношћу има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. "Ритам Европе" је такмичење које окупља децу и омладину узраста од 14 до 21 године која, поред свог града или општине, представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7238/RITAM_EVROPE_SHOW_2023_0.jpg