Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине доделио Граду Зрењанину 3,7 милиона динара за суфинансирање израде два планска документа

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег уручио је представницима градова и општина на територији АП Војводине уговоре за суфинансирање израде просторних и урбанистичких планова, на основу спроведеног конкурса за ту намену у 2023. години. Са укупно 20 милиона динара, подржано је 15 планских докумената, а новац су добили градови Кикинда, Суботица, Сремска Митровица, Зрењанин и Сомбор и општине Рума, Нови Бечеј, Житиште и Бачки Петровац. У име Града Зрењанина, уговор је потписао заменик градоначелника Саша Сантовац.
 
Ерцег је овом приликом нагласио да Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине годинама подржава локалне самоуправе у изради ових важних планских докумената.
„То омогућава локалним самоуправама да одређене делове насељених места и градова, или комплетна насеља, измене у делу који је неопходан за даљи развој како породичног становања, тако и индустрије, чиме се убрзавају процеси важни за унапређење живота у њима“, казао је Ерцег. Како је навео, Покрајинска влада ће и у буџету за 2024. годину наставити са континуираном подршком градовима и општинама у изради ових планских докумената. 
 
 
На конкурсу  су средства  додељена за највише два плана, колико је добио и Град Зрењанин - са два милиона динара подржана је израда Плана детаљне регулације радне зоне „Југоисток II - E“, док је нешто више од 1,7 милиона издвојено за Измене и допуне Плана генералне регулације насељеног места Ечка. И ови плански документи допринеће привредном развоју града и привлачењу нових инвестиција, јер се тичу проширења највеће градске пословне зоне, али и развоја и нових садржаја најближег насеља индустријској зони "Југоисток" - насељеног места Ечка. 
 
Извор и фото: Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7249/APV-0.jpg