Посета Меленцима, у оквиру активности “Да нам села буду ближа” - највећа улагања у претходном периоду у ОШ “Др Бошко Вребалов”

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, посетио је данас Меленце, седамнаесту станицу у оквиру другог циклуса активности “Да нам села буду ближа”. Након радног састанка с представницима месне заједнице, градоначелник је обишао ОШ “Др Бошко Вребалов”, у чију су инфраструктуру током последњих неколико година уложена значајна средства, а у току су завршни радови на стављању у функцију новог гасног генератора. 
 
 
 
 
Говорећи о потребама мештана највећег села на градској територији, о чему се чуло током састанка, градоначелник Симо Салапура рекао је да је у плану је да се асфалтира Лењинова улица, док је у претходном периоду асфалтирана Чапајева улица. Када је у питању екологија, по његовим речима, од Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине добијена су средства у износу од 16 милиона динара и захваљујући њима биће очишћена депонија у овом насељеном месту.
- Оно што је јако битно, била су велика улагања у школи, близу 20 милиона динара, удруженим средствима Покрајинске владе и Града Зрењанина. Постављен је модеран, вишенаменски спортски терен, са савременом подлогом, у вредности од 6 милиона динара. Такође, урадили смо и гасни генератор, као још један корак ка унапређењу енергетске ефикасности ове зграде, у вредности око 13 милиона динара. Сами радови су у завршници и верујем да ће ова школа на овај начин имати боље и ефикасније грејање, самим тим остварити и уштеду, јер су се до сада грејали на нафту. Оно што је такође битно, јесте да је наставник разредне наставе у овој школи, Ивана Шупут, међу првим добитницима награде “Нестор Димитријевић”, за постигнуте резултате у области образовања, и драго ми је што можемо да посетимо овај колектив који добро функционише - казао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Градоначелник је, на новом спортском терену у дворишту школе, поздравио младе меленачке спортисте, ученике школе и честитао им на успесима и освојеним медаљама, а неки од њих су и демонстрирали своје спортско умеће. Посетио је потом и предшколску групу, при вртићу у школи. 
 
Наталија Макивић, директорка ОШ “Бошко Вребалов” истиче да тренутно наставу похађа 460 ученика, али да је то број који непрекидно варира, јер ова школа предњачи у броју ученика који су кинески и руски држављани.
 
 
 

Ивана Стојков, председница Месне заједнице “Меленци”, изјавила је да је у плану за наредни период асфалтирање још једне улице, такође, завршетак треће фазе обнове Бибићеве куће у центру села
- Сва пројектна документација је готова, а оно што још очекујемо да се реши у предстојећем периоду, од стране ЈКП “Водовод и канализација”, је проблем са кишном канализацијом. Такође, веома важно за Меленце је да се отвори и јаслена група при школи, чим се буду решили имовинско-правни проблеми око локације, који тренутно представљају једину препреку - истакла је она. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7241/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_MELENCI_0.jpg