Зрењанин први пут домаћин годишњег састанка Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП Србије

Град Зрењанин данас је по први пут био домаћин годишњег састанка Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП Србије и угостио команданте 27 ватрогасно-спасилачких батаљона из целе земље, укључујући и организаторе скупа, Ватрогасно-спасилачки батаљон Полицијске управе у Зрењанину. У раду скупа учествовали су и вршилац дужности помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије Лука Чаушић и помоћник начелника сектора Горан Николић, које је пре почетка радног састанка у свом кабинету примио градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 
 
Пријему су присуствовали и начелник Одељења за ванредне ситуације ПУ Зрењанин Горан Марјановић и командант ВСБ Зрењанин Бранислав Милосављевић. Након разговора у кабинету градоначелника, они су поздравили и представнике Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, предвођене начелником Недељком Гагићем, а том састанку присуствовали су и председник Скупштине града и председник Ватрогасног савеза града Зрењанина Чедомир Јањић и члан Градског већа града Зрењанина и председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин
 
Градоначелник Салапура је поручио да Граду Зрењанину чини част и задовољство што је Управа за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП Србије препознала управо Зрењанин као град који може и треба да организује овако значајан скуп на републичком нивоу.
- То видимо као својеврсно признање нашем досадашњем раду и активностима које предузимамо у овој области годинама уназад. Град Зрењанин остварује изузетну сарадњу и са Ватрогасно-спасилачким батаљоном Полицијске управе и са добровољним ватрогасним друштвима на нашој територији, где се сматрамо и једним од лидера у Републици Србији, по масовности и организованости јединица, које функционишу у сваком од 22 насељена места на нашој територији - казао је Салапура.
 
 

 

Обраћајући се учесницима годишњег састанка Управе за ватрогасно-спасилачке јединице у Барокној сали Градске куће, Лука Чаушић је истакао четири стратешка правца деловања у наредном периоду, нагласивши да се у Сектору за ванредне ситуације много тога покренуло.
- Заиста сам задовољан радом Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, радом наших ватрогасаца и први од стратешких праваца тиче се наставка инвестиција у објекте и набавку опреме и нових возила ватрогасно-спасилачких батаљона, чији возни парк није значајније обнављан деценијама. Други правац је јачање превентиве на локалном нивоу, у сарадњи с локалним самоуправама и државним предузећима, док трећи подразумева развој система за јавно обавештавање, у складу са савременим технологијама и телекомуникационим средствима. Четврти сегмент биће јачање добровољних ватрогасаца и цивилне заштите - објаснио је Чаушић. 
 
 
 
Учеснике скупа поздравио је и Чедомир Јањић, пожелевши им добродошлицу у Зрењанин и успешан рад. Истакао је и да можемо бити поносни на наш ватрогасно-спасилачки батаљон, у граду Зрењанину, чији су припадници често били и наши најбољи амбасадори, учествујући у хуманитарним акцијама и ван наше земље. Рекао је да професионални ватрогасци, доборовољци и припадници цивилне заштите заједно најбоље могу да одговоре различитим изазовима када су у питању ванредне ситуације до којих може доћи.
- Верујемо да једни друге треба да помажемо и да сви заједно, наравно предвођени вама, припадницима ватрогасно-спасилачких батаљона, будемо достојни свих задатака и изазова који пред нама буду постављани - поручио је Јањић на отварању данашњег скупа у Зрењанину.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7243/PRIJEM_I_SVECANI_SKUP_VATROGASCI_0.jpg