Градоначелник посетио месну заједницу Златица - приоритет асфалтирање улица и решавање појединих комуналних проблема

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, посетио је данас месну заједницу Златица, у оквиру другог циклуса активности “Да нам села буду ближа”. Уз градоначелника, састанку с представницима савета месне заједнице присуствовали су и заменик Саша Сантовац, члан Градског већа Маринел Мендреа, заменица начелнице Одељења за привреду Градске управе Соња Драгаш, као и руководиоци јавних комуналних предузећа и Јавног предузећа за урбанизам. Након разговора, градоначелник је обишао сеоски парк и месно гробље, где су му домаћини указали на неке комуналне проблеме које би требало решити.
 
 
 
 
Иако најмање сеоско насеље на градској површини, са свега око 300 становника, Златица је од самог формирања, педесетих година прошлог века, и комунално уређивана, тако да данас има комплетну водоводну, канализациону и гасну мрежу, уређене зелене површине, простран парк у центру, дрвореде у свим улицама. Ипак, мали број становника доводи до друге врсте проблема, пре свега комуналних. 
 
Градоначелник Салапура истакао је овом приликом да локална самоуправа не прави разлику међу селима, да ли су неко насеље или месна заједница мали или велики, и приступ решавању проблема је исти.
- Једнако су нам битни свака месна заједница и сваки њен становник. Специфично за Златицу јесте да је једна од најмањих, али најурбанијих средина, која дуже од пола века има сву неопходну инфраструктуру, али оно што је потребно јесте одржавање и надоградња. У том смислу данас смо разговарали о асфалтирању одређених улица, што је у нашем програму и биће реализовано наредне године, и наставку радова на осветљењу пешачке стазе у главној улици, а што се тиче комуналне хигијене, односно екологије, заједно са предузећем “Чистоћа и зеленило” биће реализована додела неопходних канти и контејнера, а такође, радићемо и на томе да на сеоском гробљу омогућимо бољи приступ гробним местима - указао је градоначелник на теме о којима је данас било речи. 
 
 
 
 
О томе је, осим током састанка у месној заједници, поразговарао и с мештанима и с комуналним радником на пословима одржавања сеоских улица и парка. 
 
Председник Савета МЗ Златица Драган Радичевић је рекао да је задовољан што је покренута акција “Да нам села буду ближа” и да су периодичне посете месним заједницама веома значајне. 
- Ми, као мања средина, на тај начин имамо више могућности да укажемо на оне проблеме које имамо и у договору са руководећим људима да нам се изађе у сусрет. Сарадња са локалном управом је одлична, јер за све што смо се обраћали, људи су се трудили да нам максимално изађу у сусрет и, колико је то било могуће, помогну – казао је Радичевић.
 
 
 
Навео је да у Златици живи мали број становника и да, када је реч о потребама, и оне су мале.
- Оно што би требало решити јесте асфалтирање, уз неке инвестиције које би улепшале месну заједницу. Улице имају тврду подлогу, али је временом дошло до њиховог оштећења и очекујемо да се у предстојећем периоду асфалтирају улице 22. децембра, Братства и јединства, Соње Маринковић и два краћа попречна правца - рекао је он.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7253/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_ZLATICA_0.jpg