Градоначелник расписао трећи конкурс за економско оснаживање предузетница у нашем граду – из градског буџета издвојено 5 милиона динара

Градоначелник Симо Салапура расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва кроз финансијску подршку у пословању на територији града Зрењанина за 2023. годину.
За ту намену из градског буџета издвојено је 5 милиона динара.

Ово је трећи пут да је расписан такав конкурс, први је расписан 2021. године када је било опредељено 2 милиона и када је потписано 12 уговора, а затим, други пут прошле године када је због већег интересовања износ увећан на 5 милиона динара и када је потписан уговор са 25 корисница. 
 

 

Архива: додела уговора 2022. године


Општи циљ је системско унапређење предузетништва међу женама, директна подршка реализацији њихових предузетничких идеја, као и развој предузетничких способности и капацитета код жена. Крајњи циљ Програма је повећање свести о важности женског предузетништва, као и остваривање значајније улоге жена предузетница на тржишту рада кроз развој њиховог пословања, запошљавање већег броја људи и остваривање већих и одрживих прихода.                   

Средства су намењена за субвенционисање трошкова за улагање у набавку машине/опреме/ специјализованог алата, као и за субвенционисање трошкова за набавку репроматеријала.

Како се у тексту Јавног позива наводи, средства се одобравају за набавку машине/опреме/ специјализованог алата у висини од најмање 50 хиљада динара до највише 200 хиљада динара, односно до 75 одсто куповне вредност, док се за набавку репроматеријала одобравају средства у висини од најмање  30 хиљада динара до највише 150 хиљада динара, такође до 75 одсто куповне вредности.
 
Под набавком машине/опреме/ специјализованог алата се подразумева производна машина/опрема / специјализовани алат  и машина/опрема / специјализовани алат укључен у производни процес. Машина/опрема/ специјализовани алат који је предмет субвенције мора бити нов и у складу са делатношћу привредног субјекта и намењен за професионалну употребу. 
 
Под набавком репроматеријала подразумева се набавка сировина и полупрерађевина које треба прерадити или дорадити до коначног производа, који мора бити у складу са делатношћу привредног субјекта.

Предвиђено је да један привредни субјекат може на овом позиву учествовати само са једном пријавом и дозвољава се да конкурише за обе намене, али тако да износ додељених средстава не прелази максимални износ од 200 хиљада динара.

Право за подношење пријаве имају мали и микро привредни субјекти и предузетнице са седиштем на територији града Зрењанина и који су уписани у регистар Агенције за привредне регистре пре 1. октобра ове године. 

Рок за предају документације је 17. новембар ове године, а сви детаљи као и текст конкурса доступан је на интернет страници града Зрењанина.

Текст Јавног конкурса
                  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7256/Grad_00.jpg