Расписан Јавни позив за избор корисника за утврђивање права на субвенцију-енергетски ваучер за плаћање дела енергената за социјално угрожена домаћинства

Градоначелник Симо Салапура расписао је Јавни позив за избор корисника за утврђивање права на субвенцију-енергетски ваучер за плаћање дела енергената за социјално угрожена домаћинства на територији града Зрењанина за 2023. годину

Градoначелник је такав позив расписао и средином новембра прошле године, када је право на енергетске ваучере за кориснике електричне енергије остварило њих 313, енергетске ваучере за кориснике природног гаса 202, док је право на ваучере за кориснике даљинског грејања остварило 80 Зрењанинаца.

Енергетским ваучером сматра се субвенција за утрошену електричну енергију, гас, испоручену топлотну енергију путем система даљинског грејања, а вредност субвенције - енергетског ваучера је 15.000 динара.

Како је у Јавном позиву назначено, Град ће пренос средстава вршити искључиво снабдевачима енерегената (струја, гас, даљинско грејање) наведеним у захтеву корисника коме је Решењем градоначелника утврђено право на субвенцију у виду енергетског ваучера.

Право на субвенцију у виду енергетских ваучера и учешће на Јавном позиву има подносилац пријаве за домаћинство са територије града Зрењанина које мора испуњавати следеће услове:

1. да има пребивалиште на територији града Зрењанина минимум шест (6) месеци од дана подношења захтева;
2. да укупан месечни приход, умањен за порезе и доприносе по члану породице остварен у три месеца који претходе месецу у коме је поднет захтев не прелази износ од 25.000 динара;
3. да лица, односно домаћинства нису у 2023. години за набавку огрева остварила право на једнократну новчану помоћ од стране Центра за социјални рад Зрењанина или су остварили право по основу Уредбе о енергетски угроженом купцу или им је по другом основу из средстава града Зрењанина субвенционисано плаћање рачуна за утрошену електричну или топлотну енергију код привредног субјекта;
4. Уколико се за грејање користе два или више различитих енергената, подносилац захтева може да оствари право на субвенцију само за једну врсту енергента предвиђеног јавним позивом.

Образац пријаве са прилозима за Јавни позив и остала пратећа документација везана за аплицирање доступни су на званичном интернет презентацији града Зрењанина (www.zrenjanin.rs) - Е-управа - Огласи и конкурси.

Пријава се подноси на следећој адреси:
Градска управа града Зрењанина, Одељене за друштвене делатности, Одсек за друштвену бригу о деци и социјално укључивање (Канцеларија 8), Трг слободе број 10, Зрењанин.
 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7260/grb_za_sajt.jpg