У Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије потписани уговори о сарадњи на реализацији помоћи повратницима по основу споразума о реадмисији

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић, уручила је данас у Палати "Србија" у Београду 21 уговор за 19 јединица локалне самоуправе у циљу помоћи најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица са њихових територија. У складу са расписаним Јавним позивом за јединице локалне самоуправе, а који се односи на повратнике по основу споразума о реадмисији, јачању толеранције и куповину сеоских домаћинстава у оквиру хуманитарне акције ''Кров'' 2023, Комесаријат је донео Одлуку о избору јединица локалне самоуправе у Републици Србији, ван АП Косова и Метохије и за ову намену идвојено је 26.300.000,00 динара.
 
 
 
Средства су, кроз доделу помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми (мали грант) за поправку, адаптацију или опремање сеоске куће са окућницом, у износу од 500.000 динара, припала и Граду Зрењанину, у чије је име уговор потписао заменик градоначелника Саша Сантовац. Овом приликом, он је још једном истакао дугогодишњу добру комуникацију са Комесаријатом за избеглице и миграције, и сарадњу на читавом низу пројеката, усмерених, пре свега, ка обезбеђењу трајних стамбених решења и побољшању услова становања избеглих и расељених лица. Подсећамо, о свему томе је било речи и приликом недавне посете комесарке Наташе Станисављевић Зрењанину, када је с њом разговарао градоначелник Симо Салапура
 
 
 
Обраћајући се данас потписницима уговора, она се захвалила свим јединицама локалне самоуправе које су препознале значај ових конкурса, брзо реаговале и пријавиле се.
 "То нам је веома важно, јер само на тај начин можемо да помогнемо нашим грађанима. Конкретно, овим се купују куће са окућницом, додељује се грађевински материјал и што је најважније, трајно решава стамбено питање људи. Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије ће и даље наставити да помаже јединице локалне самоуправе кроз расписивање  јавних позива, јер на тај начин настојимо да помогнемо свим породицама избеглица, интерно расељених лица и повратника по реадмисији, како бисмо им обезбедили кров над главом и што боље услове за живот'', рекла је комесарка Станисављевић.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7259/UGOVORI_KOMESARIJAT_ZA_IZBEGLICE_SANTOVAC_0.jpg