Посетом Клеку завршен други циклус активности “Да нам села буду ближа”, најављен наставак и сарадња на новим пројектима у селима

Посетом месној заједници Клек, градоначелник Зрењанина са сарадницима завршио је данас други циклус активности “Да нам села буду ближа” и обилазак сваког од 22 насељена места на градској територији. Данашња посета почела је радним састанком с представницима МЗ “Клек”, а потом је градоначелник обишао простор у центру села који се уређује за потребе пијаце и других садржаја на отвореном.  
 
 
 
 
Градоначелник је овом приликом најавио и нови циклус посета насељеним местима, који ће уследити већ од фебруара наредне године. 
“Као што смо чинили током посете свакој месној заједници, и овде смо направили пресек стања и разговарали о томе шта је урађено у односу на претходни период. Кренули су радови у оквиру завршне фазе изградње канализације, финансирали смо и реализовали једну фазу радова на платоу који смо обишли, имали смо летос интервентне радове на замени крова у школи, а у сарадњи с Покрајинском владом суфинансирали смо и мере енергетске санације, односно замене расвете у делу школе”, рекао је градоначелник и поменуо још једну активност у овом селу која је обележила годину. 
 
 
 
“Клек је добио нове становнике, завршена је зграда са око 1800 квадратних метара, за 25 породица из програма за избегла и интерно расељена лица, то је додатни стимуланс и за ову месну заједницу и за њене нове мештане, који су се одлучили да овде стварају своју будућност. Остају нам радови на завршетку канализационе мреже и асфалтирању улице у оквиру прилаза за будућу индустријску зону, дакле унапређивање те врсте инфраструктуре, што ће допринети и привредном развоју овог насељеног места”, истакао је градоначелник након данашње посете.
 
 
 
Председник Савета МЗ Клек Горан Марковић изразио је задовољство због акције “Да нам села буду ближа” и добре комуникације с градоначелником и његовим сарадницима.
“Ми смо увек добродошли и радо примљени код градоначелника, али је ипак другачије када он дође на лице места и непосредно се информише о нашим конкретним проблемима, јер смо онда много ближе решењу проблема. Од прошле посете до данас ради се на решавању једне фазе канализације, а што се тиче овог платоа, преостао је део радова за који се надам да ће бити завршен до средине следеће године. Сарадња с Градском управом је одлична, а сама акција је веома позитивна”, казао је Марковић.
 
Додао је да је највећи проблем мештана градња канализације, до чијег је комплетног завршетка преостало да се ураде делови две улице, а у плановима за наредну годину је и завршетак пијачног платоа, као и завршетак свих радова на храму Светих отаца. У згради ОШ “Јован Дучић” извешће се замена дела расвете штедљивим светиљкама. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7326/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_KLEK_0.jpg