Путари изашли на улице, наставља се реализација уговора о ЈПП - први овогодишњи радови у Артемовој и Улици 4. јула

Како је јесенас најављено, након што је завршена обнова Улице Деспота Стефана у Зрењанину, у току су радови на рехабилитацији Улице 4. јула, на територији МЗ “Доситеј Обрадовић”. Заједно са Артемовом улицом у насељу “Граднулица”, ово су прве улице на које су ових дана изашли путари, настављајући тако реализацију трогодишњег Уговора о јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина.  
 
 
 
 
Захваљујући том уговору и усвојеном динамичком плану реализације, у претходне две године рехабилитован је велик број улица, како у самом граду, тако и у насељеним местима. Нов асфалт тако су, као неке од најзначајних инвестиција ове врсте, добиле улице Стевана Книћанина у Книћанину, Милинка Ђорђевића у Стајићеву, Либертатеа у Ечки, Ђуре Јакшића и Радослава Панића у Перлезу, Гаврилов Максе у Ботошу, Капетана Налепке у Арадцу, Јанкова у Јанковом Мосту, Маршала Тита у Лукином Селу, Пупинова у Ченти, Саве Ковачевића у Банатском Деспотовцу, Бирчанинова у Лукићеву, Деспота Стефана, Томићева, Дунавска, Тот Иштвана, Петра Ковалића у Зрењанину... Већина од ових улица дужа је од километра и спадају међу прометне саобраћајнице.
 
 
 
 
Улица 4. јула реконструише се “у пакету” с улицама Деспота Стефана и Др Лазе Костића, чиме се обнавља “прстен” који обухвата, уз Панчевачку, три најпрометније саобраћајнице у оквиру насеља “4. јул”. Улица добија нову асфалтну подлогу у целој дужини од око 300 метара, док је у Артемовој асфалтирање већ завршено.  
 
Према одредбама уговора, радови на путној инфраструктури обухватају редовно и ургентно одржавање путева и улица, рехабилитацију, изградњу и реконструкцију, уз планирање, пројектовање и израду техничке документације. У року од три сезоне реализоваће се инвестициони радови на саобраћајној инфраструктури који би се, у претходним условима финансирања, изводили у знатно дужем временском периоду. Радове изводе носиоци заједничке понуде – путарско предузеће “Baumeister” Београд, са члановима понуде, предузећима “Сремпут” Рума и “Војводина-Бачкапут” Нови Сад.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7386/ASFALTIRANJE_ARTEMOVA_I_4_JUL_0.jpg