Vanredna konferencija za novinare

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić, predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov održali su danas vanrednu konferenciju za novinare, povodom privođenja od strane organa Ministarstva unutrašnjih poslova gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića i još desetak lica.

 

Vanredna konferencija za novinare


Kaurić, Marton i Stankov su, obraćajući se novinarima, rekli da sve gradske službe, kao i gradska uprava neometano funkcionišu i da su neosnovane glasine o paralisanju rada službi i organa Grada.  

- Naša su saznanja da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Policijskom upravom u Zrenjaninu i Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal, sproveli određene mere i radnje u našem gradu i priveli određena lica, među kojima je i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević. Druge zvanične informacije o ovome nemamo, a ja, kao zamenik gradonačelnika sa svim ovlašćenjima gradonačelnika, mogu da kažem da sve gradske službe i uprava normalno rade. Imali smo danas pozive pojedinih investitora koji su zabrinuti i ne znaju šta se dešava, njima smo preneli da grad funkcioniše i dalje, a da nadležne državne službe rade svoj posao – istakao je zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i najavio za sutra sastanak sa svim direktorima gradskih javnih preduzeća.

Predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton rekao je da je "Zrenjanin grad budućnosti i da će to i ostati, bez obzira na sve što se danas dogodilo".
- Posle jutrošnjih i prepodnevnih događaja, održali smo zajednički sastanak sa ostalim funkcionerima lokalne samouprave i mogu da kažem da je stanje u gradskoj upravi stabilno, a ono što je svima nama u interesu jeste da Zrenjanin ostane lider u privlačenju investicija, kao što je bio u proteklom periodu – rekao je Marton.

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević i još desetak privedenih lica, kako se saznaje iz izvora MUP, terete se za malverzacije u vezi s građevinskim zemljištem i za nameštanje tendera za usluge opštine i Turističke organizacije Zrenjanin.
Hapšenja je novinarima potvrdio ministar policije Srbije Ivica Dačić i najavio da će tokom dana biti saopšteni detalji o ovoj akciji MUP-a, a slučaj vodi Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.