Učenicima sportistima 99 medalja na takmičenjima

Učenici – sportisti iz našeg grada osvojili su tokom školske 2007/08 godine ukupno 99 medalja na različitim takmičenjima – saopšteno je danas na prijemu koji je u Svečanoj sali Gradske kuće priredio predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton. Na opštinskom, okružnom, međuokružnom, pokrajinskom i republičkom nivou, u deset sportskih disciplina, nastupalo je 5960 učenika, a uzimajući u obzir i školska takmičenja, kroz takmičenja je prošlo više od 13000 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina. Ove podatke izneo je  Milorad Ivković, generalni sekretar Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Zrenjanina, i istakao da je od osvojenih 99 medalja najveći broj zlatnih – ukupno 56, srebrnih 22 i bronzanih 21. 
 
 
Najznačajnija takmičenja na kojima su učenici-sportisti nastupali tokom prethodne školske godine jesu VIII Olimpijske sportske igre učenika Srbije, IV Kup tolerancije, Kros RTS, a zabeleženo je i da je učenica Poljoprivredne škole Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u atletici, u disciplini skok u dalj. Ona je danas proglašena za najuspešniju učenicu-sportistkinju u četvorogodišnjem ciklusu između dve Olimpijade ne samo u Zrenjaninu, već i u Srbiji.
 
 
Pozdravljajući prisutne sportiste, predsednik zrenjaninske Skupštine poželeo je da u tekućoj školskoj godini dostignu i tu stotu medalju, čime bi potvrdili dominaciju u školskom sportu u Republici Srbiji. 
- Naš grad je, posle Beograda, a pre, na primer, Novog Sada i Niša, dao najviše sportista na Olimpijadi u Pekingu. Školski sport i način na koji se on u Zrenjaninu razvija ima budućnost, a broj osvojenih medalja garantuje da će Zrenjanin ostati među vodećim sportskim centrima u Republici – rekao je Aleksandar Marton. 
 
 
Milorad Ivković proglasio je potom i najuspešnije škole i pojedince. Po kriterijumima za bodovanje i rangiranje škola za školski sport i olimpijsko vaspitanje Opštine/Grada Zrenjanina u školskoj 2007/2008 godini plasman škola i pojedinaca je sledeći:
Za osnovne škole:
1. mesto OŠ "Dositej Obradović" Zrenjanin, sa osvojenih 890 bodova
2. mesto OŠ "2. oktobar" Zrenjanin, sa osvojena 543 boda
3. mesto OŠ "Jovan Dučić" Klek sa osvojenih 510 bodova
Za srednje škole:
1.    mesto Zrenjaninska gimnazija, sa osvojenih 1887 bodova
2.    mesto ETŠ "Jovan Trajković" sa osvojena 804 boda
3. mesto EGŠ "Nikola Tesla" sa osvojenih 667 bodova
Najbolji pojedinci:
1. mesto pionirka, Dijana Holok, stoni tenis; OŠ "2. oktobar" Zrenjanin
1. mesto pionir, Nikola Ćelić, plivanje; OŠ "Žarko Zrenjanin" Zrenjanin
1. mesto omladinka, Ivana Španović, atletika; Srednja poljoprivredna škola Zrenjanin
1. mesto omladinac, Slobodan Svitlica, plivanje; HPTŠ "Uroš Predić" Zrenjanin
 
Današnjem prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su, osim učenika-sportista i njihovih nastavnika, i direktori škola, kao i sportski funkcioneri Grada Zrenjanina – član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić, sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Siniša Marinac, kao i nekadašnji proslavljeni rukometni reprezentativac Momir Rnić.