Zrenjanin posetila državni sekretar dr Maja Timotijević

Grad Zrenjanin je danas posetila dr Maja Timotijević državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja je ovom prilikom razgovarala s predsednikom Skupštine grada Zrenjanina Aleksandrom Martonom.
 

 

 

Na konferenciji za novinare dr Maja Timotijević je rekla da je pitanje poljoprivrede veoma važno u gradu Zrenjaninu i da podržava ideju predsednika Skupštine grada Aleksandra Martona da bi unutar Gradske uprave trebalo da postoji jedna osoba koja bi bila nadležna za pitanja iz oblasti poljoprivrede.

 - Naša poljoprivreda je u izuzetno teškoj situaciji, jer je Vlada Republike Srbije izdvojila malo sredstava iz budžeta za poljoprivredu, tako da Ministarstvo nije u mogućnosti da odgovori na sve zahteve koji mu se upućuju – istakla je dr Maja Timotijević i dodala da je potrebno što više raditi na izvozu poljoprivrednih proizvoda, jer imamo viškove poljoprivrednih proizvoda, imamo kvalitetne proizvode i dobre stručnjake, ali ne proizvodimo ono što se traži. Na kraju je naglasila da bi poljoprivredni proizvođači trebalo da se dogovore i organizuju, jer samo dobro organizovani mogu prilagoditi proizvodnju potrebama evropskog tržišta i povećati izvoz.