Ministarka NIP-a u poseti Zrenjaninu

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, posetila je u petak 12.marta grad Zrenjanin. Ministarku Kalanović  su u Plavom salonu primili Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov. Ministarka Kalanović je istakla da je za Zrenjanin iz NIP-a izdvojeno 113,5 miliona dinara i  da je od te sume, 100 miliona dinara namenjeno za popravku putne mreže, dok će ostatak biti utrošen za proširenje smeštajnih kapaciteta u Domu učenika "Angelina Kojić Gina".
Ministarka je navela da zbog krizne godine nije bilo moguće dodeliti više sredstava, kao i da je "svaki investicioni dinar težak".

 


"Ipak, naše Ministarstvo je odlučilo da pomogne lokalnim samoupravama. Zajedno sa Evropskom investicionom bankom smo, kroz duži proces, utvrdili proceduru realizacije projekata, pri čemu se tačno zna kako se raspisuju javne nabavke i na koji način se vrši nadzor radova", kazala je Kalanović.
Prema njenim rečima, uređenje zrenjaninskih saobraćajnica košta ukupno 150 miliona dinara, od čega će jednu trećinu morati da obezbedi grad.

 

 


"Prioriteti pri raspodeli sredstava iz Nacionalnog investicionog plana za ovu godinu birani su na nekoliko nivoa, s tim što su prednost imali nacionalni projekti", rekla je Kalanović.
Prema njenim rečima, od 15,5 milijardi dinara iz budžeta, koje su na raspolaganju Nacionalnom investicionom planu, čak sedam milijardi namenjeno je za saobraćajnice.
"Od toga, četiri milijarde biće utrošeno za izgradnju deonice Horgoš-Požega, dve milijarde za novi put Beograd-Južni Jadran i milijardu dinara za završetak tunela Straževica u Beogradu", istakla je ministarka. Kako je navela, ostatak od 8,5 milijardi biće raspoređen po 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji i namenjen je za hitne projekte.

 

 


Posle svečanog prijema i radnog sastanka u Plavom salonu , ministarka Kalanović je u pratnji Zamenika gradonačelnika Gorana Kaurića i pomoćnika gradonačelnika Predraga Stankova obišla ulicu Dragice Pravice i Dom učenika "Angelina Kojić Gina".