Marton i Jeremić uputili čestitke povodom Pashe i Uskrsa

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i njegov zamenik Predrag Jeremić uputili su čestitke pripadnicima jevrejske zajednice i vernicima pravoslavne i katoličke veroispovesti, povodom praznika Pashe (Pesah) i Uskrsa.
 
"U ime Skupštine grada i svoje lično ime, upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom praznika proleća Pashe. Želimo da ga proslavite u miru i porodičnom okruženju." – poručili su Marton i Jeremić pripadnicima jevrejske zajednice u Zrenjaninu, povodom jednog od tri najveća jevrejska praznika, koji predstavlja sećanje na oslobođenje starih Jevreja iz misirskog ropstva, i koji je ove godine obeležen 29. marta.
 
Povodom praznika Vaskrsenja Hristovog, koji ove godine, 4. aprila, istovremeno proslavljaju vernici i pravoslavne i katoličke veroispovesti, predsednik Skupštine grada i zamenik predsednika Skupštine grada uputili su čestitku sledeće sadržine:
 
"U ime Skupštine grada i svoje lično ime, svim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne i katoličke vere čestitamo praznik Vaskrsenja Hristovog, sa željom da doprinese uzajamnom razumevanju, toleranciji i još kvalitetnijem suživotu pripadnika svih ovde prisutnih naroda. Hristos Vaskrse – Srećan Uskrs!" – kaže se u uskršnjoj čestitki koju su uputili Aleksandar Marton i Predrag Jeremić.