Siemens dan u Zrenjaninu

U okviru kampanje „Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini” kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizovala je danas, u Velikoj Sali Gradske kuće, „Siemens dan u Zrenjaninu“, prezentaciju namenjenu svim javnim i privatnim kompanijama koje posluju na području grada Zrenjanina.
Tokom današnje prezentacije predstavljeni su konkretni predlozi i rešenja u oblasti energetike, industrije i zdravstva.
Siemens- ova kampanja promoviše energetsku efikasnost širom Srbije, a cilj jeste da se u ovo vreme poteškoća izazvanih globalnom ekonomskom krizom pomogne domaćoj privredi da unapredi svoje poslovanje, i istovremeno smanje operativni troškovi poslovanja, kao i troškove u proizvodnji.

 


Prema rečima Dušana Muškatirovića, direktora sektora energije Siemens Beograd, dosadašnje iskustvo u Srbiji pokazalo je da u Srbiji postoje interesovanja za temu energetska efikasnost.
- Svesni smo činjenice da živimo u relativno energetski neefikasnoj zemlji gde ima dosta mesta za napredak. Nismo zemlja koja se može rasipati svojim bogatstvima, a samim tim i energijom i mnogo toga mora da se unapredi. Mi kao kompanija Siemens, s obzirom da u svom potrfoliju oprema i usluga imamo mnogo kvalitetnih ideja koje možemo plasirati našim korisnicima sigurno je da se mi kao takvi javljamo da tu ideju predvode i pojašnjavaju građanima – kazao je Muškatirović.
Prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov koji je istakao zadovoljstvo što je u poseti Zrenjaninu svetski poznata kompanija.
- Prezentacija enegretske efikasnosti može nam pomoći da dođemo do rešenja kako da napravimo uštedu, veći profit, ali i istovremeno vodimo računa o zaštiti životne sredine – kazao je Mihajlov.