Grad Zrenjanin najavljuje kampanju solidarnosti

Širom Srbije se juče i danas, nizom različitih manifestacija, obeležava Svetski dan deteta, datum koji se u svetu obeležava od 1989. godine kada je Generalna skupština UN usvojila Konvenciju o pravima deteta.
Prema zvaničnim podacima, u Srbiji danas živi oko 140.000 dece ispod granice siromaštva a među korisnicma socijalne pomoći u našoj zemlji čak 60.000 čine deca. Prema podacima Ministarstva rada i socijalne politike najugroženija su deca starosti do 13 godina jer je u toj starosnoj grupi siromašno svako sedmo dete.
Izneti podaci  koji se odnose na celu zemlju, a u koju se i Zrenjanin uklapa, obavezuju sve društveno odgovorne zajednice i pojedince da u budućnosti mnogo više pažnje posvete ovom problemu. Grad Zrenjanin se kroz svoje redovne aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva i pomoć socijalno ugroženim kategorijama, svakodnenvo suočava sa ovim problemom.
Ali, kao lokalna samouprava svesna ozbiljnosti iznetih podataka, Grad Zrenjanin najavljuje kampanju solidarnosti koja će narednih nedelja biti organizovana u našoj sredini. Kako smo ranije najavljivali, pozvaćemo društveno odgovorne kompanije i pojedince da nam se priključe u solidarisanju sa onima među nama kojima je pomoć dobrodošla. Objavljeni podaci svedoče da među njima ima i mnogo dece.
O detaljima ove akcije bićete detaljno i blagovremeno obavešteni narednih dana.