Канцеларија за младе слави трећи рођендан

Данас Канцеларија за младе слави трећу годишњицу оснивања и рада, па је градоначелник Зрењанина др Милета Михајлов одржао пријем у Градској кући.

 

Честитајући им, градоначелник им се захвалио за све што су учинили за младе у нашем граду изразивши наду да ће радити још боље кроз пројекте, као и подршку локалне самоуправе која је прихватила Локални акциони план за младе из 2009. године. Готови су многи пројекти који заслужују поштовање и пажњу јер су млади наша будућност.

 

Координатор Канцеларије за младе, Дарко Трајлов, каже да је завршено неколико пројеката који се тичу побољшања квалитета живота младих у нашем граду, а посета донатора то само потврђује, али коначну оцену ће дати млади Зрењанинци.

 

 

Ивана Ковачевић, државна секретарка за омладину и спорт, изразила је задовољство што је боравила у Зрењанину и након три године поново оценила рад Канцеларије као одличан, укључујући координатора, волонтере и сараднике.
- Добро се показало оно што смо, као Министарство, покренули 2007. године, када смо започели процес оснивања Канцеларије и данас имамо 124 канцеларије. Зрењанин је међу првим градовима отворио Канцеларију за младе, а они заслужују све позитивне оцене за свој рад, јер млади могу да изразе своје потребе, али и да реализују пројекте, да буду креативни и да учествују у животу града Зрењанина - рекла је Ковачевић .

 

Александар Ментов из УСАИД-а такође каже да су задовољни Зрењанинском канцеларијом која је отворена 2009. године, а до сада је завршено неколико пројеката.

Ментов је истакао да су два најважнија пројекта: израда акционог плана за предузетништво и партнерство између Канцеларије за младе и америчке компаније "Мен повер" која се бави развојем рада. Захваљујући томе, Зрењанин има центар за развој каријере.

Марија Радовановић (GIZ BOSS) каже да ова организација укључује велики пројекат везан за омладинску политику, да има сарадњу кроз друге пројекте и да ће Канцеларија бити место где ће млади моћи да добију информације о каријери, писање CV-а, интервјуе итд.

 

На пријему је био присутан и Камлеш Пател, директор Међународног удружења за људске вредности са седиштем у Женеви, као и директор програма у оквиру Фондације „Уметност живљења“, који је касније одржао предавање у клубу „Зелено звоно“.