Najmlađi zrenjaninski košarkaši na ''Danu košarke'' 26. februara

Najmlađi zrenjaninski košarkaši, rođeni 2001. i 2002. godine, nadmetaće se u nedelju, 26. februara, u novoj hali sportova na turniru nazvanom "Zrenjaninski dan košarke", koji zajednički organizuju Sportski savez grada Zrenjanina i Srednjebanatski okružni košarkaški savez – saopšteno je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Sportskog saveza.
 

Generalni sekretar Saveza, Srđan Bogaroški, najavio je turnir kao promociju sporta i zdravog života i priliku da najmlađi košarkaši iz našeg grada i okoline po prvi put osete pravi sportski i košarkaški ambijent u novoj hali sportova.
- Turnir počinje svečanim otvaranjem i smotrom svih ekipa u devet časova i igraće se do popodnevnih časova, a osim utakmica biće i zanimljivih takmičenja u vidu šutiranja slobodnih bacanja, šutiranja trojki, što sve treba da razvije takmičarski duh i doprinese otkrivanju novih talenata. Zahvaljujući našim sponzorima, obezbeđene su i medalje, pehari, kao i prigodni pokloni za učesnike - naveo je Bogaroški.  
 
 
Po rečima člana Gradskog veća Zrenjanina zaduženog za sport, mr Vojislava Matića, u pitanju je manifestacija koju Grad Zrenjanin podržava i želi da da doprinos u njenoj organizaciji.
- I na ovaj način potvrđujemo da Zrenjanin jeste grad mladih i grad sportova i da će sigurno, među više od stotinu dece koja će igrati na ovom turniru, biti i talenata koji će, u neko dogledno vreme, možda dostići slavu Čabarkape ili Bodiroge, poniklih u našem gradu, a koji su počinjali slično kao ova deca – istakao je Matić.  
 
 
Konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici klubova učesnika, koji su jednodušno pozdravili ideju da se održi ovakav turnir i da deca koja počinju da se bave košarkom i sportom dobiju priliku da se takmiče u novoj hali sportova. 
 
Učešće na turniru najavilo je sedam klubova u kojima najmlađe generacije uče da igraju košarku - Proleter, Uno Grande, Zrenjaninac, Petrovgrad (svi iz Zrenjanina), kao i Naftagas Elemir, Karađorđevo Banatsko Karađorđevo i Petrovgrad Melenci. Detaljna satnica utakmica biće objavljena u petak, a turnir "Zrenjaninski dan košarke", kako je i pomenuto, počinje u nedelju, 26. februara, u 9 časova i završava se oko 15 časova.