Svečana dodela zahvalnica za učešće na projektu "Back to the future"

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je organizovana svečana dodela zahvalnica školama koje su učestvovale na edukacijama u okviru projekta "Back to the future".
Koordinator promotivnih aktivnosti, Zoran Milinković kaže da je taj projekat realizovan kroz IPA program prekogranične saradnje i posvećen je podizanju nivoa svesti žitelja Srbije i Rumunije u pograničnom regionu kroz dve osnovne aktivnosti: edukativni rad sa mladima i javnim institucijama i praktičnu primenu instaliranja i upotrebe geotermalnog sistema za grejanje i hlađenje.

 


Edukacije su se odvijale u dva pravca i sa dve ciljne grupe. Prva grupa su bila školska deca, uzrasta 7-11 godina, u deset škola sa teritorije grada Zrenjanina.
Teme koje su obuhvaćene ovim radionicama su prilagođene uzrastu ciljne grupe i kompatibilne su sa gradivom koje se obrađuje u školama.

 


- Tokom interaktivnih radionica, obradili smo načine zagađivanja zemlje, vode i vazduha, ali i načine na koje mi kao pojedinci možemo da smanjimo zagađivanje. Održano je deset edukacija kojima je obuhvaćeno oko 400-450 osnovaca. Drugu grupu su predstavljali predstavnici javnih institucija – rekao je Milinković, napominjući da je akcenat rada sa predstavnicima JI  bio energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Održano je 10 radionica na kojima je prisustvovalo 80 predstavnika javnih institucija.